“Φιλική” σε… πλειστηριασμούς η Κεφαλονιά!

Ένα νέο είδος… τουρισμού φαίνεται πως αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στο Αργοστόλι και αυτό δεν είναι άλλο από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που διεξάγονται σε δυο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, συμβολαιογραφικά γραφεία της πρωτεύουσας του νησιού μας. 
Πράγματι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επίσημο δελτίο δημοσιεύσεων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στην βρίσκονται σε… “άνθιση” οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όχι πλέον για ακίνητα που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων του νησιού, αλλά για ακίνητα που “φιλοξενούνται” στα τοπικά συμβολαιογραφικά γραφεία από περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου, όπως το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι, την Πάτρα, την Αμαλιάδα και τον Πύργο. 
Μάλιστα, το προηγούμενο διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη 3-4 Οκτωβρίου, στους έξι (6) ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα δυο συμβολαιογραφικά γραφεία και οι έξι αφορούσαν ακίνητα εκτός Κεφαλονιάς. Το νούμερο αυτό, σύμφωνα πάντα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα δημοσίευσης δείχνει να αυξάνει, κάτι που καθιστά τον όμορφο τουριστικό προορισμό της Κεφαλονιάς, ακόμη πιο… “θελκτικό” για τράπεζες, το δημόσιο και πιστωτές. Κι όλα αυτά εξαιτίας, κυρίως,  της απουσίας αντιδράσεων από φορείς και συλλογικότητες, αντιδράσεις που ξεκίνησαν έντονα με τα “γνωστά” συμβάντα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο Αργοστόλι και οι οποίες στην συνέχεια ατόνησαν για “άγνωστους” λόγους. 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσίευμα από το tempo24 (Πάτρα), στην πόλη αυτή όπου και η έδρα του Εφετείου και των δικών μας συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί σταμάτησαν και οι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι αποσύρθηκαν, ακριβώς εξαιτίας των αντιδράσεων και των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεων από ένα ισχυρό “κίνημα” κατά των πλειστηριασμών.
Σύνταξη-Επιμέλεια