Υπό κατάληψη τα σχολεία της Κεφαλονιάς – Σοβαρά προβλήματα ασφάλειας

Μεγάλος αριθμός σχολείων βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη στην Κεφαλονιά. Τα αιτήματα των μαθητών έχουν να κάνουν με τις αλλαγές που ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Παιδείας για την αλλά και την ασφάλεια των σχολείων καθώς και με το κτηριακό.
Οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές  κατηγορούν το υπουργείο ότι δημιουργεί ένα «εξεταστικοκεντρικό σύστημα» που ευνοεί την βαθμοθηρία και την παραπαιδεία

Μαντζουράτος: Θα θρηνήσουμε θύματα  

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαντζουράτος μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα και αναφέρθηκε στα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές. Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας των σχολείων όπου φαίνεται να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 
Στα λύκεια στο Φαραώ, παρά τις πολλές προειδοποιήσεις από τους καθηγητές, τους λυκειάρχες των δύο λυκείων, το ΤΕΕ αλλά και τους μαθητές, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτα για το θέμα της ασφάλειας στην προσέγγιση προς το σχολείο. «Οι μαθητές κινούνται καθημερινά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στατιστικά είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα γίνει κάποιο ατύχημα», είπε ο κ. Μαντζουράτος, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Κεραμειές ενώ πρόβλημα ασφάλειας έχει και το Γυμνάσιο Ληξουρίου.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ αναφέρθηκε και στο θέμα του 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου, λέγοντας ότι το κτήριο, ακόμη και αν επισκευαστεί, είναι επικίνδυνο για την λειτουργία ως σχολείου, αφού συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παιδιών σε μικρό προαύλιο χώρο, χωρίς διόδους διαφυγής σε περίπτωση ενός σεισμού. Αντίθετα, φάνηκε θετικός στο να χρησιμοποιηθεί για τις υπόλοιπες ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι μεγάλες. 

Αυτή τη στιγμή τελούν υπό κατάληψη τα σχολεία:
– Γυμνάσιο Ληξουρίου
– Λύκειο Ληξουρίου
– ΕΠΑΛ Ληξουρίου
– 1ο και  2ο Λύκειο Αργοστολίου
– Λύκειο και Γυμνάσιο Σάμης 
– Λύκειο Κεραμειών

Εν τω μεταξύ, ανακοινώσεις με τα αιτήματα των καταλήψεων έχουν βγάλει τα λύκεια: Κεραμειών, Ληξουρίου καθώς και το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου

Η ανακοίνωση του 1ου και 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου

Η μαθητική κοινότητα του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου συμμετέχοντας στη συλλογική κινητοποίηση των σχολείων του νομού συνεχίζει σήμερα 31/10/2018 για τρίτη ημέρα την κατάληψη με τα εξής αιτήματα:

1.Απόσυρση πρότασης για το νέο λύκειο με βάση την οποία:
• Καταργούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι μαθητές υποβάλλονται σε διπλή πανελλήνια εξεταση, τόσο για το απολυτήριο λυκείου, όσο και για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•Το μηχανογραφικό θα κατατίθεται από τους μαθητές ήδη από την Β’ Λυκείου με περιορισμένο αριθμό σχολών, καλώντας τους μαθητές να λάβουν μια τόσο κρίσιμη απόφαση για τη ζωή και το μέλλον τους αρκετά νωρίς, προκαλώντας άγχος και σύγχυση.
2.Εναντίωση στο εξεταστικοκεντρικό σύστημα και την παραμέληση της γενικής παιδείας, τα οποία στερούν από τους μαθητές ουσιαστικές γνώσεις, δημιουργούν κλίμα ανταγωνισμού και ευνοούν την βαθμοθηρία και την παραπαιδεία.
3.Κατάργηση της απόφασης περί συγχώνευσης των τριών τμημάτων της Β’Λυκείου σε δυο τμήματα εξαιτίας των περικοπών των καθηγητών που έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ασφυκτικού περιβάλλοντος που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία της τάξης.
4.Συγκοινωνιακή μελέτη για το 1ο και 2ο ΓΕΛ με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.
5.Υποστήριξη στα υπόλοιπα σχολεία του νομού, τα οποία αιτούνται:
•Επισκευή των σεισμόπληκτων σχολικών συγκροτημάτων. •Αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.
•Κατασκευή οδικού δικτύου (σχολικό συγκρότημα Κεραμειών).
•Επαναχαρακτηρισμός των Μεσοβουνίων και της Πάστρας ως δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να μην καταργηθούν τα σχολικά συγκροτήματα στις προαναφερόμενες περιοχές κάτι που θα δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό τους μαθητές στην καθημερινή τους μετακίνηση.

Η ανακοίνωση του Λυκείου Κεραμειών για την κατάληψη

1)Επιδιόρθωση του δρόμου της επαρχιακής οδού,ο οποίος κατευθύνεται προς το σχολείο

2)Αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι είναι χαλασμένο και καθιστούν αδύνατο το μάθημα της πληροφορικής

3)Ολοκλήρωση του έργου της σκάλας η οποία χρησιμοποιείται για έκτακτη ανάγκη (επιδιόρθωση των θυρών)

4) Κατασκευή υπόστεγο στις στάσεις των λεωφορείων και στο σχολείο (Υπάρχει αυθονος χωρίς στην πλατεία των Κεραμειων)

5)Σταθεροποίηση δρομολογίων των λεωφορείων του

6)Αντισεισμικος έλεγχος και επιδιόρθωση υλικών ζημιών στον χώρο του Λυκιανδροπουλειου.

Η ανακοίνωση των μαθητών από το Ληξούρι

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0