ΚΤΕΛ: Από την Πελοπόννησο στο… μέλλον.

 
 
Σημαντικές πληροφορίες για το μέλλον των , όχι μόνο της Πελοποννήσου όπου και το παρακάτω ρεπορτάζ, αλλά και συνολικά για τα υπόλοιπα ΚΤΕΛ, όπως για το ενιαίο εισιτήριο στα ΚΤΕΛ, τον νέο σταθμό στον Ελαιώνα και τις υπηρεσίες ταχυμεταφοράς που πρόκειται να αναλάβουν έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 
Ακολουθεί το ρεπορτάζ αναλυτικά:
 
«Επιχειρούμε, εμείς τα πέντε ΚΤΕΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου, να συνεργαστούμε σε μία σύμπραξη δυνάμεων για κάτι καινούργιο».

Αυτό, ανακοίνωσαν, σήμερα το απόγευμα, απ’ την Τρίπολη, οι πρόεδροι των δ.σ. των ΚΤΕΛ της περιφέρειας Πελοποννήσου (φωτό), σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, παρουσία και του προέδρου της ομοσπονδίας συνδικάτων μεταφορών της χώρας, κ. Σοφοκλή Φάτσιου.

Την πρωτοβουλία, ανακοίνωσε, πρώτος, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, ο οποίος και μίλησε για αναγκαιότητα και για νέες προσαρμογές στα νέα δεδομένα.

Όλοι οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ (Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία), υποστήριξαν την σύμπραξη (κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στη Βόρεια Ελλάδα) και δήλωσαν θετικοί στο εγχείρημα που επιχειρείται.

Λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτής της άθροισης δυνάμεων δεν έγιναν γνωστές.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, δήλωσε, ότι θα στηρίξει την συνεργασία της Πελοποννήσου, ενώ γνωστοποίησε, ότι έχουν ήδη εγκριθεί και 16 εκατ ευρώ, για το ενιαίο εισιτήριο των ΚΤΕΛ της χώρας. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μεγάλο έργο του Ελαιώνα, αλλά και στο νομοσχέδιο για τους κανονισμούς λειτουργίας των ΚΤΕΛ.

• Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ, κ. Νίκος Κουτσόγιωργας, αποκάλυψε σε … πηγαδάκι με τους δημοσιογράφους, ότι αρχίζει άμεσα η υπηρεσία ταχυμεταφοράς για το ΚΤΕΛ Αρκαδίας και για την περιοχή-αρχικά-της Τρίπολης, ενώ στάθηκε και στις συζητήσεις που πραγματοποιεί η διοίκηση του ΚΤΕΛ, με εταιρείες ταχυμεταφοράς της Αθήνας, για ενεργοποίηση συμφωνίας για τις μεταφορές δεμάτων του ΚΤΕΛ στην πρωτεύουσα.

 
Πηγή: ΕΡΤ