«Νέοι, ωραίοι και με πάθος» ταξιδεύουν για το Μπουένος Άιρες

Νέοι, ωραίοι και με πάθος οι αθλητές μας της Ολυμπιακής ομάδας νέων που ταξίδεψαν σήμερα για το μακρινό Μπουένος Άιρες όπου θα συμμετάσχουν στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων.
Αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ18 θα διεκδικήσουν τη διάκριση σε μια διοργάνωση με μεγάλο ενδιαφέρον, στην οποία μετέχει το μέλλον του παγκόσμιου αθλητισμού, με τον δικό μας Κεφαλονίτη Γεράσιμο Γαλιατσάτο να συμμετέχει στο άθλημα της άρσης βαρών στην κατηγορία 85κ.
Θυμίζουμε πως η ελληνική άρση βαρών θα μετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Στη διοργάνωση, στο άθλημα της άρσης βαρών εκτός από τον αθλητή μας θα πάρει μέρος και η Μαρία Καρδαρά του Φιλαθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών στη κατηγορία 53κ. Και οι δύο νεαροί αθλητές έχουν γεννηθεί το 2001.
Στο αεροδρόμιο, προκειμένου να ευχηθεί καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή βρέθηκε και ο Υπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλείαδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που καταφέρνουμε να στέλνουμε μια τόσο μεγάλη αποστολή, ήταν πολύ δύσκολο και για τις ομοσπονδίες και την Ολυμπιακή μας Επιτροπή και για μας. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες δουλεύουμε, όμως, είμαστε μόνο αισιόδοξοι βλέποντας τα χαμόγελα των παιδιών, καθώς παίρνουμε δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Είναι η επόμενη γενιά, που θα μας κάνει περήφανους. Η γενιά που έχει βγει από την κρίση, που έχει δώσει μεγάλες μάχες κι αυτή και οι οικογένειες τους για να ανταπεξέλθουν και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να είμαστε μαζί τους, θα είμαστε μαζί τους«, είπε αρχικά ο Υπουργός και συμπλήρωσε σχετικά με το πως μπορεί να στηριχθεί η νέα γενιά: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις, υπάρχει σχεδιασμός, νομίζω πως έχει φτάσει η ώρα να κάνουμε πράξη ορισμένες από τις ιδέες. Σιγά σιγά με μέτρο, να δημιουργήσουμε συνθήκες για αυτά τα παιδιά, όχι μόνο τώρα που είναι αθλητές, αλλά και όταν τελειώσουν την αθλητική τους σταδιοδρομία. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς και το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες«.
Σύνταξη-Επιμέλεια
Πηγή:
ΓΓΑ
ΣΕΓΑΣ