Ρουχωτάς: Θα είμαι υποψήφιος για δήμαρχος αν…

Στα Κεφαλονίτικα Νέα μίλησε ο πρώτην δήμαρχος Ληξουρίου και δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Ρουχωτάς, δηλώνοντας ότι θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος, σε περίπτωση που διασπαστεί ο Δήμος Κεφαλονιάς. Μίλησε επίσης για τα πώς μπορούν να λυθούν τα προβλήματα που πιθανώς προκύψουν από μία τέτοια διάσπαση, ενώ απάντηση έδωσε και για την δικαστική περιπέτειά του, μαζί με τον Σπυρογιάννη Περδίκη, με αφορμή τις διαμαρτυρίες για τα μπάζα, πριν δύο χρόνια, στο .

«Είμαι αναφανδόν υπέρ της διάσπασης του Δήμου»

Ο τάχτηκε «αναφανδόν», όπως χαρακτηριστικά είπε, υπέρ της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς, σημειώνοντας ότι αν δεν «σπάσει» ο δήμος, η περιφέρεια της Κεφαλονιάς κινδυνεύει να παραμείνει στο περιθώριο και να οδηγηθεί ακόμη πιο βαθιά στον μαρασμό.
«Αν δεν αλλάξει αυτό το καθεστώς, για το οποίο έχει μεγάλη ευθύνη και η σημερινή δημοτική αρχή που έχει παρατήσει την περιφέρεια στην τύχη της, τότε αυτό θα είναι καταστροφικό, τόσο για την , όσο και για την υπόλοιπη περιφέρεια».
Ρωτήσαμε τον πρώην δήμαρχο του Ληξουριόυ, αν κινδυνεύει όμως, τόσο το Ληξούρι, όσο και η Σάμη, να… έχουν δήμαρχο αλλά όχι δήμο, αφού μοιάζει αδύνατο να στελεχωθούν οι κατάλληλες υπηρεσίες μέχρι που θα αναλάβει η νέα διοίκηση, ενώ υπάρχουν αρκετά ανοιχτά θέματα όπως αυτό των χρεών που αντιστοιχούν στην κάθε επαρχία, των εργολαβιών που ήδη τρέχουν κλπ. 
Εκείνος απάντησε ότι όλα αυτά τα θέματα μπορούν να λυθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις και πρόταξε σαν πιο κατάλληλη λύση τη δημιουργία διαδημοτικών επιχειρήσεων, ένα μοντέλο που, όπως είπε, «έχει δοκιμαστεί και έχει πετύχει πολλές φορές». Από την άλλη, καυτηρίασε για μία ακόμη φορά τη στάση της δημοτικής αρχής που ουσιαστικά έχει αποκλείσει την αντιπολίτευση στη Διαδημοτική, στην ΔΕΥΑΚ κ.α., και αυθαιρετεί χωρίς αντίλογο.
«Ο κόσμος, τόσο της Παλικής, που γνωρίζω καλύτερα, όσο και απ’ ότι φαίνεται και της Σάμης έχει απογοητευτεί από την απαξίωση που βιώνει από την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά φοβάμαι ότι αυτό θα συνεχιστεί και από την όποια επόμενη ενός ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς. Ο περισσότερος πληθυσμός είναι συγκεντρωμένος στο Αργοστόλι και τη Λειβαθώ, άρα εκεί θα δίνεται πάντα το μεγαλύτερο βάρος από τον εκάστοτε δήμαρχο Κεφαλονιάς, κάτι που μπορεί να αλλάξει μόνο αν «σπάσουν» οι δήμοι», είπε ο κ. Ρουχωτάς.
Το βλέπουμε αυτό στη Σάμη, που αποκομίζει ως περιοχή τεράστια έσοδα από τα δύο σπήλαια, της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης, αλλά ζει μέσα στη διαρκή απαξίωση, χωρίς έργα, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για τα προβλήματά της. 

Αστειότητες οδήγησαν στη δίκη εμένα και του Σπυρογιάννη Περδίκη

Ο κ. Ρουχωτάς μίλησε επίσης για την επερχόμενη δίκη, τόσο του ίδιου, όσο και του Σπυρογιάννη Περδίκη, μετά από ανώνυμες καταγγελίες που τους κατηγόρησαν ότι εμπόδισαν τα έργα στα Λεγατάτα, διαμαρτυρόμενοι για τα μπάζα που θα πήγαιναν στον Άγιο Αντώνη.
«Ήμασταν πολλοί άνθρωποι που διαμαρτυρηθήκαμε, και μάλιστα εκείνη την ημέρα δεν ήρθε, ούτε αυτοκίνητο να αφήσει μπάζα, ούτε φάνηκε κανείς υπεύθυνος του εργολάβου. Είμαστε όλοι γνωστοί στο Ληξούρι, υπήρχαν κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι στη διαμαρτυρία, αλλά οι… άγνωστοι κάτοικοι επέλεγαν να ονοματίσουν μόνο εμένα και τον Περδίκη ενώ… μπόρεσαν να μετρήσουν ότι ήμασταν 21 άτομα». Ο πρώην δήμαρχος σημείωσε ότι αυτό δείχνει μία αστεία πολιτική στόχευση και μάλιστα πρόσθεσε ότι ο εισαγγελέας της Κεφαλονιάς έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, όμως μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, η υπόθεση θα φτάσει στην αίθουσα των δικαστηρίων, την ερχόμενη Πέμπτη. 
«Όλα αυτά, έχουν εμφανή πολιτικά κίνητρα», είπε. «Εμείς δεν παρεμποδίσαμε κανένα έργο. Και μάλιστα, εγώ είχα ψηφίσει αρχικά υπέρ της εναπόθεσης των μπαζών στον Άγιο Αντώνη, όταν μας είχαν διαβεβαιώσει ψευδώς από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος. Τελικά όμως υπήρχε, και υπάρχει χαρτί από το 2014 που αποδεικνύει ότι ο Δήμος μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον ΧΥΤΥ, αν είχε φροντίσει να βγάλει τις κατάλληλες άδειες. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα να έπρεπε να ανεχτούμε το μπάζωμα του Αγίου Αντωνίου, κάτι που ως πολίτης και ως εκλεγμένος πολιτικός, εγώ δεν δέχτηκα. 

 Υπόθεση παραλιών: Γιατί η Αποκεντρωμένη δεν έλεγξε τον διαγωνισμό;

Δριμεία κριτική άσκησε ο κ. Ρουχωτάς και στην Αποκεντρωμένη, για το θέμα του πολύκροτου διαγωνισμού για τις παραλίες, θέμα που έφτασε να γίνει ολοσέλιδα δημοσίευματα στην εφημερίδα Documento αλλά προκάλεσε και την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

«Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ψευδώς ότι η Αποκεντρωμένη ενέκρινε τους όρους του διαγωνισμού. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αφού η Αποκεντρωμένη, παρά τον θόρυβο που είχε ξεσπάσει για το θέμα, άφησε να παρέλθει η προθεσμία και έδωσε έγκριση χωρίς να το ελέγξει. Αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά τόσο για τις επιλογές της Αποκεντρωμένης όσο και για τη στάση της βουλευτού, η οποία θα έπρεπε να παρέμβει. Δεν έχουμε να κάνουμε με θέμα της δικαιοσύνης αλλά με λειτουργία της διοίκησης. Γιατί δεν παρενέβη η βουλευτής; Γιατί η Αποκεντρωμένη, που δίνει εγκρίσεις για αποφάσεις χωρίς σημασία, άφησε να περάσει έτσι ένα τέτοιο θέμα;», αναρωτήθηκε ο σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης.

Υπόθεση Σικυών: Επί των ημερών μου δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ

Τέλος, ο κ. Ρουχωτάς έδωσε απαντήσεις και για το θέμα της μήνυσης που πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Κεφαλονιάς εναντίον του, για το θέμα του Sikyon λέγοντας ότι «επί των ημερών μου δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ». Το θέμα είναι πολύπλοκο νομικά αλλά η δική μου διαχείριση είχε ως αποτέλεσμα η αξία των μετοχών που παρέδωσα να είναι ίδια και ελαφρώς μεγαλύτερη από αυτήν που παρέλαβα. Ο δήμος δεν ζημιώθηκε από εμένα, ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν», είπε χαρακτηριστικά.  

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0