Διάψευση από Θεοπεφτάτου: Δεν έχει οριστικοποιηθεί το «σπάσιμο» των Δήμων – Υπάρχει περιθώριο για τον Αθέρα

Διέψευσε πριν από λίγο η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου την είδηση ότι οριστικοποιήθηκε το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς.

Μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα, η βουλευτής Κεφαλονιάς, είπε, ότι παρά τα όσα γράφονται σήμερα, οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί και αναμένονται νέες συναντήσεις με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση. Η ίδια συνεχίζει να θεωρεί σημαντικό να σπάσει ο Δήμος σε, κατά προτίμηση, τρεις δήμους, με κέντρα το Αργοστόλι, το Ληξούρι και τη Σάμη, όμως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο υπουργός, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο.
Για το θέμα του Αθέρα, η βουλευτής μας είπε ότι έχει ήδη ενημερώσει, τόσο τον δήμαρχο, όσο και τους κατοίκους του Αθέρα, ότι, όπως είχε δηλώσει στα Κεφαλονίτικα Νέα, ο λιμενοβραχίονας μπορεί να εξαιρεθεί από την κατεδάφιση αφού πρόκειται για δημόσιο έργο με κοινωφελή σκοπό (νόμος 4495, άρθρο 114), σημείωσε όμως ότι μένουν μερικές μέρες ακόμα για να ενταχθεί το έργο στην προστασία αυτού του νόμου αφού οι προθεσμίες λήγουν σε λίγες μέρες, εκτός και αν υπάρξει παράταση.
Τέλος, για το θέμα των σχολείων, για τα οποία θα συζητηθεί επερώτηση του Σπύρου Σπύρου, στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, οι δημοπρατήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Οκτώβριο.
,