Δρακουλόγκωνας: Κάποιοι το βράδυ «το παίζουν» Μακεδονομάχοι και το πρωί δέχονται να ξεπουλιέται η πατρίδα

Για τις καταλήψεις των μαθητών μίλησε ο , λέγοντας ότι οι μαθητές καλά κάνουν και διαμαρτύρονται. Παράλληλα καταφέρθηκε εναντίον όσων χαρακτηρίζουν «φασίστες» τους μαθητές, δέχτηκε ότι κάποια από τα όσα λένε είναι λάθος ενώ χαρακτήρισε τον φασισμό και τον ναζισμό ως «το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού».

Δείτε τι είπε, μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy.

« Ο φασισμός είναι το μακρύ χέρι της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού. Σε όσες περιπτώσεις το σύστημα αυτό, το απάνθρωπο, κινδυνεύει και θέλει να στηριχθεί, τότε ανασύρουν από το συρτάρι τους τον φασισμό και όλες αυτές τις απάνθρωπες ιδέες που επαγγέλλεται ο φασισμός και ο ναζισμός.  Είναι ένα κομμάτι αναγκαίο γι’ αυτούς με σκοπό να ποδηγετήσουν περαιτέρω τους λαούς και τις κοινωνίες.

Είναι αδύνατον τα παιδιά μας, σε τόση νεαρή ηλικία να έχουν παρασυρθεί. Και πολύ περισσότερο, αυτός ο οποίος, νέα παιδιά (παιδιά, μαθητές γυμνασίου και λυκείου), τους αποκαλεί «φασίστες», θα πρέπει να κοιταχθεί πρώτα στον καθρέφτη και να δει μήπως, μόνο που χαρακτηρίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο τη νεολαία της πατρίδας μας, έχει ο ίδιος τέτοια ψήγματα στον ψυχισμό του.

Καλά κάνουν τα παιδιά και διαμαρτύρονται, καλά κάνουν ξεσηκώνονται, καλά κάνουν και λένε όσα λένε, που πράγματι κάποια από αυτά είναι λάθος, αλλά κάνουν και τα λένε.

Ένα παιδί 14,15,16 χρόνων, δεν μπορείς να το κατηγορήσεις κατ’ αυτό τον τρόπο.

Αυτοί, οι οποίοι έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάντια, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και πολύ περισσότερο σε διπλανές πατρίδες, είναι οι ίδιοι που στρέφουν τον έναν λαό ενάντια στον άλλο λαό, είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές συμπεριφορές και ενέργειες, με βάση το μίσος και τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς. Δεν μας φταίνε οι άλλοι λαοί, δεν μας φταίνε οι άλλοι άνθρωποι, δεν μας φταίει κανένας δυστυχισμένος, κανένας κατατρεγμένος. Και κυρίως, δεν μας φταίνε τα νέα παιδιά.

Και για να τελειώνουμε με όλο αυτό το εθνικιστικό ντελίριο που κάποιοι προσπαθούν να ξεσηκώσουν, δεν είναι κάτι που αφορά τους λαούς. Όλο αυτό που γίνεται, ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν στην ονομασία της ΠΓΔΜ, που για εμένα κακώς ονομάζεται , αλλά ακόμη και αυτό είναι στα πλαίσια μιας γενικότερης πολιτικής που εξυπηρετεί συγκεκριμένες κυβερνήσεις άλλων κρατών που συμπεριφέρονται ως πλασιέ των μεγάλων εταιρειών αυτών των πατρίδων. Είναι όλα το ίδιο πράγμα.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί κάποιος να διαμαρτύρεται για το όνομα «Μακεδονία» και συγχρόνως να λέει: «Αφού δεν είμαστε ικανοί ως πατρίδα να έχουμε αεροδρόμια, ας μας τα πάρουν οι Γερμανοί. Αφού δεν είμαστε ικανοί να έχουμε τρένα, ας τα πάρουν οι Ιταλοί. Αφού δεν είμαστε ικανοί ως πατρίδα να έχουμε λιμάνια, ας τα πάρουν οι Κινέζοι. Αφού δεν είμαστε ικανοί να πληρώσουμε τα σπίτια μας, ας μας πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες. Και την άλλη στιγμή να φωνάζει ότι «με αυτό που γίνεται με την Μακεδονία, καταστρέφεται η πατρίδα». Αυτό που γίνεται καταστρέφει την πατρίδα όπως την καταστρέφουν και όλα τ’ άλλα. Δεν μπορείς το βράδυ να είσαι Τέλλος Άγρας και το πρωί να συναγελάζεσαι με όλους τους εμπόρους που έχουν αγοράσει την πατρίδα, να συναγελάζεσαι με τον Fraport, να συναγελάζεσαι με την Cosco. Ή είσαι πάντα με την πατρίδα και θεωρείς ότι είναι ικανή και το όνομα να κρατήσει, και τα σπίτια να τα κρατήσει η κοινωνία, και τα αεροδρόμια να κρατήσει, και τα τρένα και τα λιμάνια. Δεν μπορείς, όταν δέχεσαι να ξεπουλιούνται τα πάντα σ’ αυτή την χώρα, να αντιδράς γιατί ξεπουλιέται το όνομα. Τίποτε δεν έπρεπε να έχει ξεπουληθεί».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα