Κι άλλο ΚΤΕΛ υπό δικαστική διερεύνηση

Ακριβώς 3 χρόνια μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για τα Κεφαλονιάς με τίτλο “Ο Εισαγγελέας πάει ΚΤΕΛ“, η ίδια εφημερίδα επανέρχεται στο θέμα των ΚΤΕΛ πανελλαδικά, αυτή τη φορά με τα ΚΤΕΛ Πέλλας.  
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας  ποινική δίωξη για απιστία κατά συναυτουργία και μια τακτική ανάκριση για δεκαοχτώ καταγγελλόμενες πράξεις που την περίοδο 2011-2014 ζημίωσαν συνολικά το ΚΤΕΛ Πέλλας κατά 4.081.743,02 ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια, ύστερα από μήνυση τριών μετόχων του ΚΤΕΛ κατά επτά μελών της διοίκησης. Σήμερα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του τακτικού ανακριτή Εδέσσης και αναμένεται να κληθεί η διοίκηση προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις της.
Οι μέτοχοι της εταιρίας με τη μήνυσή τους καταγγέλλουν ότι τα μέλη του Δ.Σ. «ενήργησαν με προφανή δόλο, καθώς μεταξύ άλλων οι σημειώσεις του ορκωτού ελεγκτή τα τελευταία 5 έτη στους δημοσιευθέντες ισολογισμούς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στους μηνυόμενους να ισχυριστούν άγνοια» αφού ανάμεσα σε άλλα, όπως καταδεικνύουν, το ΚΤΕΛ αν και ευρισκόμενο σε ταμειακή αδυναμία λάμβανε δάνεια από τράπεζες και ταυτόχρονα… δάνειζε ποσά σε τουριστική εταιρεία του ομίλου.
Σύμφωνα με τους μηνυτές και κατά το 2015 «περίπου πριν από ένα έτος παρατηρήσαμε, τόσο εμείς όσο και μεγάλο μέρος άλλων μετόχων της εταιρείας μας, μια αυξανόμενη δυσλειτουργία στην εταιρεία μας και στην πληρωμή των μερισμάτων μας… με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε έντονα βιοποριστικά και λειτουργικά προβλήματα, γεγονός που μας θορύβησε καθώς η κατάσταση αυτή παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στην πολυετή ιστορία του ΚΤΕΛ».
Τότε απευθύνθηκαν σε ειδικούς περί τα οικονομικά οι οποίοι τους εξήγησαν ότι «αφ’ ενός η εταιρεία έπαιρνε δάνεια, αφ’ ετέρου δεν τηρούνταν οι νόμιμες υποχρεώσεις της».

Σύνταξη-Επιμέλεια

Πηγή και φωτό:
http://www.efsyn.gr