Πριν το Αργοστόλι στάση Θεσσαλονίκη για τον… πρέσβη Φοίβο Δεληβοριά

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν την προγραμματισμένη εμφάνιση του αγαπημένου δημιουργού Φοίβου Δεληβοριά στο Αργοστόλι, ο δημοφιλής τραγουδοποιός και ερμηνευτής χρίστηκε “Πρέσβης” της Αγοράς του Ελληνικού Κινηματογράφου στην Θεσσαλονίκη.  
Τραγούδια από αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όπως Ταξίδι στα Κύθηρα, Τα παιδιά του Πειραιά, Ο χαμένος τα παίρνει όλα, Αυτή η νύχτα μένει τραγούδησε την περασμένη  Τρίτη το βράδυ, στον υπέροχο χώρο της Αίγλης – Γενί Χαμάμ, ο φετινός –και πρώτος- ambassador της Αγοράς του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στους ξένους προσκεκλημένους της διοργάνωσης.
Επαγγελματίες από όλο τον κόσμο απόλαυσαν τραγούδια και μελωδίες που έγραψαν ιστορία, ακούγοντας και μία μικρή ιστορία πίσω από αυτές. Εμβληματικά τραγούδια από τη Φαίδρα του Ντασσέν, στο Ρεμπέτικο του Φέρρη, και από το Αμέρικα Αμέρικα του Καζάν, στον Αστακό του Λάνθιμου, εναλλάσσονταν, δημιουργώντας μια νοερή διαδρομή σε ένα σινεμά που ταξίδεψε πέρα από τα ελληνικά σύνορα. Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Αττίκ, Κυπουργός, Πλέσσας, Κραουνάκης, The Boy. Μια ιδιαίτερη επιλογή, αντιπροσωπευτική της ελληνικής μουσικής κινηματογραφικής παράδοσης, από τον Φοίβο Δεληβοριά. 
Τον συνόδευσαν οι Νεφέλη Φασούλη (φωνή), Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Γρηγόρης Σημαδόπουλος (πιάνο) και Μαρία Ανισέγκου (τσέλο). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού τμήματος Αγορά του Φεστιβάλ.
Σύνταξη-Επιμέλεια
Πηγή: Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0