ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Υπ. Εσωτερικών για διάσπαση: Θα συνεκτιμηθεί η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου αλλά και ο τρόπος που αυτή προέκυψε

Αποτέλεσμα εικόνας για χαρίτσης site:kefalonitikanea.gr

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς για το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα στελέχη του υπουργείου ενημερώθηκαν για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και για τον τρόπο που αυτή προέκυψε. 
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, στο υπουργείο Εσωτερικών δίνουν σημασία εκτός από το τυπικό αποτέλεσμα (το οποίο αμφισβητείται από πολλούς για τον τρόπο που προέκυψε) και στην πλειοψηφία που διαμορφώθηκε, η οποία με ψήφους 20-16 τάχθηκε υπέρ της διάσπασης
Επίσης θα συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων αλλά και οι χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στην , ζητώντας τη διάσπαση του Δήμου.
Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο μέχρι στιγμής αρνείται να ονομάσει τους δήμους που τελικά θα διασπαστούν, αν και μέχρι πρότινος η Κεφαλονιά φαινόταν να ανήκει στις πιο επείγουσες περιπτώσεις. 
Σχολιάζοντας μάλιστα το θέμα των δηλώσεων του υπουργού Αλέξη Χαρίτση, στις οποίες έκανε λόγο για «ομοφωνία», οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι με τη λέξη «ομοφωνία» ο υπουργός εννοεί την συμφωνία της τοπικής κοινωνίας αλλά και των εκπροσώπων της. 
Η τελική απόφαση του υπουργού αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν όχι μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύγχυση με την απόφαση

Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι η απόφαση της συγκεκριμένης συνεδρίασης που τόσο θόρυβο προκάλεσε, στην επίσημη ανάρτησή της στη Διαύγεια, δεν αναφέρει με σαφήνεια το τι αποφασίστηκε. Για την ακρίβεια, ενώ το ερώτημα που τέθηκε έχει τίτλο «Λήψη απόφασης σχετικά με την φημολογούμενη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλλονιάς», η απόφαση αναφέρει ένα γενικό «εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία».
Αυτό θεωρείται από πολλούς ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί στο προεδρείο, αφού πολλοί το κατηγορούν ότι άλλα αποφάσισε το Συμβούλιο και αλλιώς διατυπώθηκαν αυτά στην απάντηση. 
Και μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που έγινε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με το τι εννοεί ο πρόεδρος με το «Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία», εκείνος επιφυλάχθηκε να απαντήσει τη Δευτέρα. 

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0