Η Σάμη μας ευχήθηκε…. Καλά Χριστούγεννα!

Η , η όμορφη και φημισμένη αυτή κωμόπολη της Κεφαλονιάς, “ντύθηκε” μόλις πριν λίγες ώρες στα γιορτινά της κι έστειλε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά και τις ευχές της στην Κεφαλονιά ολόκληρη αλλά και στα υπόλοιπα μέρη της χώρας και του εξωτερικού που ζουν Κεφαλονίτες. 
Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, πλαισιωμένη από μουσική, παραδοσιακή του νησιού μας αλλά και εορταστική, χορό, μαντολινάτα και όμορφα κεράσματα, διοργανωτές και επισκέπτες από όλη την επαρχία Σάμης (Πύλαρο και Έρισο), γιόρτασαν την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου και άναψαν τα φώτα, στο παραδοσιακό καράβι των Χριστουγέννων και στο δέντρο της πλατείας Ειρηνοδικείου που έγινε η εκδήλωση. 
Την γιορτή αυτή όπου χάρηκαν μικροί και μεγάλοι, οργάνωσε και συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σάμης, “Ο Αιγιαλός“,  ενώ εκτός από την παιδικό χορευτικό συγκρότημα  του Συλλόγου και την “μαντολινάτα νέων Κεφαλονιάς“, συμμετείχε με την παιδική του χορωδία και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Ευφημίας, “Το Φανάρι”. Επίσης, στον χώρο της πλατείας του Ειρηνοδικείου, είχε στηθεί εκτός από τον μπουφέ με τα κεράσματα και χριστουγεννιάτικο μπαζαρ, με καλλιτεχνικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου “Ο Αιγιαλός”.   

Τέλος, αν και η εκδήλωση είχε καθαρά χριστουγεννιάτικο χαρακτήρα και παλμό, δεν έλειψαν από τα…. “πηγαδάκια” οι συζητήσεις για την δημιουργία νέου δήμου στα όρια της επαρχίας Σάμης, κάτι που για ένα συντριπτικό σύνολο από κατοίκους της περιοχής, αποτελεί επιτακτικό και αναγκαίο αίτημα. 
Από εμάς, Χρόνια Πολλά Σάμη, Χρόνια Πολλά Κεφαλονιά!!!


Σύνταξη-Επιμέλεια

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0