Συγκίνηση στο Επιμελητήριο – Ονοματοθεσία αίθουσας «Μαρία Σκλαβουνάκη»

Έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η ατμόσφαιρα στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητηρίου για την ονοματοθεσία της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων σε αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνάκη», στη μνήμη της επί πολλά χρόνια, γραμματέως του Επιμελητηρίου, που έχασε πριν από ένα χρόνο περίπου τη μάχη με την επάρατο νόσο.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα , ο σημερινός πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής, είπε τα εξής: «Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του σε αυτό που πίστευε πως ωφελεί όλους μας […] Ξεκίνησε από τον Εμπορικό Σύλλογο της ΚΡΑΝΗΣ στον οποίο διετέλεσε γραμματέας και παράλληλα βρέθηκε και στη θέση του μέλους επί σειρά ετών του Επιμελητηρίου. Η Μαρία για όλους εμάς αποτέλεσε και θα αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Όχι μόνο για τον λόγο της, αλλά για την δύναμη ψυχής που επέδειξε από την αρχή ως το τέλος σε κάθε δυσκολία που ορθωνόταν. Η Μαρία ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος και οι λέξεις κάποιες φορές μοιάζουν φτωχές για να περιγράψουν μια προσωπικότητα όπως εκείνη. Μαρία, όλοι εμείς σε έχουμε στην καρδιά και το μυαλό μας και το γεγονός ότι η κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου φέρει πλέον το όνομά σου, θα αποτελεί πλέον τον φάρο που θα φωτίζει το έργο μας και θα συμβολίζει τον κοινό μας αγώνα τόσο για την στήριξη των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης όσο και της ευρύτερης κοινωνίας».

Πολλοί ήταν αυτοί που δάκρυσαν στη χθεσινή εκδήλωση, ενώ έντονα συγκινημένος ήταν ο σύζυγός της και πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κεφαλονιάς, Κώστας Γρηγοροπουλος.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο αδελφός της, Μάκης Σκλαβουνάκης, μέλη της οικογένειάς της, αλλά και πολλοί θεσμικοί παράγοντες του νησιού όπως ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκατος, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Γερ. Τιμοθεάτος, o Σωτήρης Κουρής, ο πρόεδρος των δικηγόρων της Κεφαλονιάς, Σάββας Σαββαόγλου, ο Σπύρος Σαμούρης, ο Αλέκος Καλαφάτης, ο Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Διονύσης Αραβαντινος, ο πρόεδρος των επιχειρηματιών εστίασης Χρήστος Καμπανός, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αλεξανδρος Παντελειός, ο Σπυρος Μοσχόπουλος, ο Μάρκος Κοτσιλίνης, o Ανδρέας Παντελειός, ο Ιάκωβος Νιφοράτος, o Μιχάλης Μαρκάτος κ.α.

Εκτός από την ονοματοθεσία, στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι πρώην πρόεδροι του Επιμελητηρίου, όπως ο Θεόφιλος Μιχαλάτος (ο οποίος ευχαρίστησε τον Σταύρο Σπαθη για την πρωτοβουλία), ο Σπυρίδων Ρόκκος (την πλακέτα παρέλαβε ο κ. Χαρίτσης), ο Νικόλας Δρακάτος, ο Σπυρογεράσιμος Ατσάρος (την πλακέτα του οποίου παρέλαβε η σύζηγός του), ο Γιάννης Κρούσσος (την πλακέτα παρέλαβε ο Χρήστος Καμπανός).

Τέλος, στο επιμελητήριο εχθές έγιναν επίσης τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Ραδιοφώνου, το οποίο θα φιλοξενήσει την σπουδαία συλλογή του Χαράλαπου Μακρή που περιλαμβάνει, εκτός από σπάνια ραδιόφωνα, γραμμόφωνα, συσκευές επικοινωνίας, ασυρμάτους κ.α.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, αφού η πλούσια συλλογή του κ. Μακρή δεν χωρούσε πλέον στον σπίτι του. Τώρα θα αναδειχτεί όλη αυτή η δουλειά που έχει κάνει ο συλλέκτης και η οποία περιλαμβάνει σπάνια αλλά και ιστορικά κομμάτια.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
με πληροφορίες από efimeridakefalonia.gr
φωτογραφίες: Σάκης Βούτος (voutospress.gr)