Την δε γυνή να… φοβήται το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο!

Μακρινή θα πρέπει να θεωρείται από το επόμενο (ή τα επόμενα σε περίπτωση που διασπαστεί ο δήμος) , η σημερινή εικόνα του Δ.Σ του δήμου Κεφαλονιάς, με την συντριπτική επικράτηση ανδρών-μελών του Δ.Σ. 
Όπως ανακοίνωση η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στη θεματική ενότητα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με την οποία συνεχίζονται οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά 40% τουλάχιστον θα εκπροσωπείται το κάθε φύλλο στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ανά εκλογική περιφέρεια στις εθνικές εκλογές, όπως έχει θεσπιστεί με τον «Κλεισθένη», στην αυτοδιοίκηση. Η πρόβλεψη αυτή θα περιέχεται σε νομοσχέδιο για την των δυο φύλων που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση. 
Σύμφωνα με την υφυπουργό, το νομοσχέδιο θα περιέχει επίσης ρυθμίσεις για την προστασία των γυναικών από τη βία, την ισότητα των φύλων στον επαγγελματικό βίο, την υποχρεωτική θέσπιση της δημιουργίας Επιτροπών Ισότητας Φύλων στους δήμους, τη σχεδίαση, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση από τους δήμους σχετικών προγραμμάτων κ.α. Στο πλαίσιο αυτό η υφυπουργός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, υπέγραψαν σχετικό σύμφωνο συνεργασίας.
Σύνταξη-Επιμέλεια
Κεφαλονίτικα Νέα

Πηγή:
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΕΔΕ