Αργοστόλι: Εκατοντάδες υπογραφές κατά των εξορύξεων, μέσα στη βροχή

Αργοστόλι: Εκατοντάδες υπογραφές κατά των εξορύξεων, μέσα στη βροχή

Παρά τη βροχή, η προσέλευση των Κεφαλονιτών ήταν συνεχής, στην εκδήλωση κατά των εξορύξεων, σήμερα το πρωί, στο Αργοστόλι.

Εκατοντάδες Κεφαλονίτες αψήφησαν την συνεχή βροχή που έπεφτε κάποιες στιγμές καταρρακτωδώς και έσπευσαν να υπογράψουν κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην και το Ιόνιο.

Πολίτες κάθε ηλικίας, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έδωσαν το «παρών» προσθέτοντας τη φωνή τους σ’ αυτούς που αρνούνται την άντληση πετρελαίου από την πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης.

Αντίθετοι και οι ξενοδόχοι

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Κεφαλονιάς, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο οποίος μετέφερε τις υπογραφές των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων, επιβεβαιώνοντας, για μία ακόμη φορά, ότι ο τουριστικός κόσμος της Κεφαλονιάς είναι αντίθετος με τις στην περιοχή (δείτε εδώ προηγούμενες δηλώσεις του).

Υπέγραψαν επίσης μέλη της νέας πολιτικής κίνησης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Κεφαλονιάς, «Κεφαλονιά, Νησί για Όλους», ο Μάκης Δημητράτος και μέλη των Ριζοσπαστών Ξανά κ.α.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ανοικτή Συνέλευση Κεφαλονιάς & Ιθάκης Ενάντια στις Εξορύξεις κι από ‘τι μαθαίνουμε, οι υπογραφές μετριούνται σε αρκετές εκατοντάδες.

Επίσης, επιπλέον υπογραφές αναμένεται να συγκεντρωθούν τις επόμενες ημέρες αφού τα αντίστοιχα έντυπα κάνουν τον γύρο του νησιού.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των υπογραφών πρόκειται να φέρουν το θέμα προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κεφαλονιάς.

Η σελίδα Facebook της ομάδας κατά των εξορύξεων βρίσκεται εδώ: https://www.facebook.com/groups/NoDrilling/