Γεννηματά για τη ΔΗΜΑΡ: Εφυγαν μόνοι τους, δεν τους διώξαμε

Μήνυμα στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής πως «όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτακη δεν έχει θέση ανάμεσα μας», έστειλε η επικεφαλής της παράταξης Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στα ΝΕΑ, η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι η απόφασή της για διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, αφορούσε τη στάση του βουλευτή και όχι της ΔΗΜΑΡ.

Όπως εξήγησε, «άλλο η διαφορετική άποψη και άλλο η ψήφιση στη Βουλή ενάντια στην άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου και του συνόλου τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.

Σε μια στιγμή μάλιστα που η ψήφος δεν είναι απλά ναι σε μια κακή συμφωνία αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας πως το θέμα τέθηκε από τον κ. Θεοχαρόπουλο και ενώ διαφωνούν πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του κ. Θεοχαρόπουλου ότι του προσφέρθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, επανέλαβε ότι «εγώ δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».

Ερωτηθείσα γιατί έλαβε την απόφαση για προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, είπε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο της, ούτε θα σπρώξει τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Παραδέχθηκε επίσης ότι η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τα κόμματα που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. «Στις εκλογές θα πάμε συντεταγμένα με ενιαία φωνή και ουσιαστική πολιτική ενότητα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε πως «η θέση μας δεν έχει καμία σχέση με τις ακραίες θέσεις, τη διχαστική ρητορική με την Ν.Δ. που έχει εξάλλου μεγάλες διαχρονικές ευθύνες για το θέμα αυτό.

Η δική μας στάση υπαγορεύεται από αίσθημα εθνικής ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας. Είμαστε διαχρονικά υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης».

Επεσήμανε, δε, ότι οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας.

Πηγή – Περισσότερα: Το Ποντίκι

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0