Ολοκληρώνεται η αναγνώριση του “γύρου” ως ελληνικός!!!

Ολοκληρώνεται η αναγνώριση του “γύρου” ως ελληνικός!!!

«Γύρος» εννοείται είτε το προϊόν που αποτελείται από ωμές φέτες κρέας που μπορεί να είναι είτε χοιρινό, είτε από κοτόπουλο, είτε βόειο, είτε πρόβειο, κωνοειδούς σχήματος,

Στην τελική φάση της αναγνώρισης του ως ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ βρίσκεται ο γνωστός και αγαπημένος “”, καθώς  στις 22 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία των εθνικών ενστάσεων και πλέον, το παραδοσιακό αυτό ελληνικό έδεσμα οδεύει προς την ευρωπαϊκή του αναγνώριση.
Επισήμως πλέον, ως «Γύρος» εννοείται είτε το προϊόν που αποτελείται από ωμές φέτες κρέας που μπορεί να είναι είτε χοιρινό, είτε από κοτόπουλο, είτε βόειο, είτε πρόβειο, κωνοειδούς σχήματος, είτε τα κομμάτια κρέας που έχουν προέλθει από την έμψηση και τον τεμαχισμό του ωμού προϊόντος κωνοειδούς σχήματος. Διάμετρος κωνοειδούς προϊόντος : Ανάλογα με το μέγεθος του Γύρου: μπορεί να είναι από 17 έως 60 cm και το υψος από 30 έως 80 cm ανάλογα το βάρος του ωμού γύρου.