Σε δημιουργία δημοτικής παράταξης προχωρά η Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά Νησί για Όλους»

Σε δημιουργία δημοτικής παράταξης προχωρά η Κίνηση Πολιτών «Κεφαλονιά Νησί για Όλους»

Μετά την αποχώρησή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Κίνηση Πολιτών προχωρά στην δημιουργία δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει την ψήφο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Άμεση ήταν η αντίδραση στην αποχώρηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Κίνηση Πολιτών «, Νησί για Όλους» η οποία προχωρά στη δημιουργία δημοτικής παράταξης που θα ζητήσει την ψήφο των Κεφαλονιτών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Γασπαρινάτοςαποχώρησε από την Κίνηση πριν από λίγες μέρες αφήνοντας αιχμές, μεταξύ των άλλων, για το γεγονός ότι τα υπόλοιπα μέλη της Κίνησης δεν έδειχναν πρόθυμα να μετεξελιχθούν δημοτική παράταξη. Παράλληλα, άλλα στελέχη του κόμματος είχαν κρατήσει αποστάσεις (Βαρούχας) ή έχουν αποχωρήσει ήδη (Λούζης) ενώ ήδη υπάρχουν επαφές με πρώην αυτοδιοικητικούς για τη δημιουργία νέου συνδυασμού που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως σε πολύωρη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εχθές, τα υπόλοιπα στελέχη της Κίνησης αποφάσισαν να συνεχίσουν και να προχωρήσουν στη δημιουργία συνδυασμού που θα κατέβει στις εκλογές ανεξάρτητα από το αν και πότε θα σπάσουν οι δήμοι του νησιού.

H ανακοίνωση της Νέας Κίνησης Πολιτών

Εν αναμονή των εξελίξεων σχετικά με τη διάσπαση ή μη του Δήμου Κεφαλονιάς και παρακολουθώντας το χρόνο ολοένα να λιγοστεύει, κρίνουμε ότι έχει έρθει η ώρα να δούμε ουσιαστικές δράσεις.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την ανακοίνωση της ίδρυσης της Κίνησής μας έως σήμερα, συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν στο εγχείρημα της αυτοοργάνωσης μιας δημοτικής παράταξης η οποία θα καταθέσει στις εκλογές του Μαΐου ένα διεκδικητικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα των πολιτών. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας που βλέπει μια ελπίδα στην Κίνηση πολιτών, αισθανόμαστε υπεύθυνοι να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει.

Μια Κίνηση πολιτών οφείλει πρώτα απ’ όλα να είναι ανοιχτή σε όλους τους πολίτες. Δεν διαλέξαμε τυχαία την ονομασία «Κεφαλονιά, νησί για όλους» και αυτό οφείλουμε να το καταδείξουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και ανοιχτή πρόσκληση σε αυτές όλων των πολιτών, φορέων και συλλογικοτήτων του τόπου μας. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες θέλουμε να κατατεθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απόψεις, θέσεις και προτάσεις και βασιζόμενοι σε αυτές να καταρτίσουμε το πρόγραμμα των πολιτών.

Παράλληλα, ιδρύουμε Δημοτική Παράταξη, δεσμευόμενοι ότι θα συμμετέχουμε στις δημοτικές εκλογέςτου Μαΐου 2019, με στόχο να διεκδικήσουμε κατά την επόμενη δημοτική θητεία την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχουμε συνδιαμορφώσει μαζί με το λαό της Κεφαλονιάς.
Τέλος, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, που βασίζονται στην κατάθεση της προσωπικής άποψης μέλους της κίνησής μας, οφείλουμε να καταθέσουμε πως μια κίνηση πολιτών είναι ένας ζωντανός οργανισμός σε διαρκή εξέλιξη. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτή διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να αποχωρήσουν όποτε κρίνουν ότι οι διεκδικήσεις της κίνησης απέχουν από τους δικούς τους στόχους. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως, είναι βέβαιο ότι έβαλαν από ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται κίνηση πολιτών, στο πέρασμά τους. Για αυτούς, οι διαδικασίες μας θα είναι πάντα ανοιχτές όπως και για όλο το λαό της Κεφαλονιάς.

Επιπλέον, σε όσους προδικάζουν την τύχη της Κίνησης και βιάζονται να πανηγυρίσουν τη διάλυσή της, έχουμε να πούμε ότι είμαστε εδώ και θα είμαστε έως το τέλος. Ανεξάρτητα με το ποιοι θα είναι μαζί μας, ανεξάρτητα με το ποιοι θα είναι απέναντί μας, η Κεφαλονιά θα γίνει «νησί για όλους».

Δημοτική Παράταξη της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους»