Ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ Αργοστολίου (ανανεωμένο) (φωτό & video)

Ύποπτος φάκελος στο ΤΕΙ Αργοστολίου (ανανεωμένο) (φωτό & video)

Νεότερη ενημέρωση για το έκτακτο περιστατικό (ώρα 19:17):

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το σημείο του συμβάντος, το “ύποπτο” πακέτο, ο φάκελος με την ύποπτη σκόνη έχει ασφαλιστεί στο κτίριο του διοικητηρίου του ΤΕΙ, ενώ αναμένεται ειδικό συνεργείο από την Πάτρα για την μεταφορά του.
Στο μεταξύ, οι υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο και οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα στον χώρο του διοικητηρίου, τελικά δεν θα μεταφερθούν στον  ειδικό χώρο που είχε δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, αλλά θα επιστρέψουν σπίτια τους, ενώ θα βρίσκονται συνεχώς σε επικοινωνία με το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου σε περίπτωση που νιώσουν κάποια αδιαθεσία.
 

 

 

 

 

 

Φάκελος με ύποπτη σκόνη απεστάλη στο διοικητήριο του ΤΕΙ, στην οδό Ιωσήφ Μομφεράτου & Ηλία Μηνιάτη, στο Αργοστόλι

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο υπάλληλοι ήρθαν σε επαφή με τον φάκελο και βρίσκονται σε καραντίνα στο κτήριο του διοικητηρίου.

Δυνάμεις τις πυροσβεστικής μπήκαν στο κτήριο με ειδικές στολές που πήραν από το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς προκειμένου να τον πάρουν και να τον μεταφέρουν στο Χημείο για να γίνει ο έλεγχος του περιεχομένου του.

Αυτή τη στιγμή αναμένεται συνεργείο για να μεταφέρει τον φάκελο.

Παρόμοιοι φάκελοι έχουν αποσταλεί σε άλλα 7 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσα στα οποία είναι αυτό και της Κέρκυρας.

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ) τέθηκε άμεσα  σε κατάσταση ετοιμότητας, προκειμένου να ελέγχει το περιεχόμενο των φακέλων και συγκλήθηκε η προβλεπόμενη ομάδα διαχείρισης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
«Σε περίπτωση που εντοπιστεί φάκελος με αντίστοιχα ή παρόμοια χαρακτηριστικά, να μην τον ανοίγετε και να ενημερώνετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα.
Εάν έχει ανοιχτεί, να παραμείνετε στο χώρο που έχει ανοιχτεί ο φάκελος και να ενημερώσετε άμεσα την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες», αναφέρουν οι οδηγίες της ανακοίνωσης