16 Γενάρη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου για τις διωκόμενες νοσηλεύτριες

Το ΕΚΚΙ καταγγέλει την άδικη και αυθαίρετη δικαστική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος δύο βοηθών νοσηλευτριών, μετακυλώντας σε αυτές την διαχρονική πολιτική ευθύνη των κυβερνώντων για την εγκληματική κατάσταση που διαμορφώνεται στην ψυχική υγεία. Η κατηγορία της υπαιτιότητας, από αμέλεια, για την αυτοκτονία ασθενούς που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, που διατυπώνεται σε βάρος των δύο συναδέλφων, κρύβει την πραγματική πολιτική αιτία του θανάτου. 
Όλο το προηγούμενο διάστημα , αναδείχτηκαν η μη λειτουργία της ψυχιατρικής κλινικής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος και εξοπλισμός , η γενικευμένη υποστελέχωση σε γιατρούς, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, η ελαστικοποίηση των εργαζομένων. Η παραπομπή σε δίκη των δύο βοηθών νοσηλευτριών ανοίγει «τον ασκό του Αιόλου», για κάθε εργαζόμενο στο Νοσοκομείο και στο δημόσιο εν γένει. 
Το ΕΚΚΙ στηρίζει τις όποιες κινητοποιήσεις , ενημερώνει τους συνάδελφους και μπαίνει πάντα μπροστά στα ζητήματα της υγείας καθώς αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις διωκόμενες συναδέλφισσες στις 16 Γενάρη 12 το μεσημέρι τη μέρα της δίκης, στα δικαστήρια Αργοστολίου. Την ίδια ώρα έχει κηρυχθεί στάση εργασίας στο δημόσιο από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ .
Είναι υπόθεση όλου του λαού στο Νομό μας να εκφράσει την αλληλεγγύη του στις συναδέλφους και να διεκδικήσει:
Να διασφαλισθεί η ψυχική υγεία που έχει ανάγκη ο λαός μας, με κεντρική κρατική ευθύνη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, με πλήρη κάλυψη σε υποδομές και προσωπικό. 

Να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική και να στηριχθούν όλες οι υπόλοιπες δομές ψυχικής υγείας στο Νομό.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ               Γ.ΒΑΛΕΝΤΗΣ 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0