ΚΚΕ: Περιοδεία στην Κεφαλονιά από Μπαλού και Μαντζουράτο [video]

ΚΚΕ: Περιοδεία στην Κεφαλονιά από Μπαλού και Μαντζουράτο [video]

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά πραγματοποιεί η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με το ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού η οποία περιοδεύει στο νησί μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαντζουράτο

Η Υποψήφια Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε χθές 14/1/2019 περιοδεία στους χώρους δουλειάς των εργαζόμενων του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός για τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, καθώς και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις. Βασικό πρόβλημα που τέθηκε είναι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και σε κάποιες περιπτώσεις οι άσχημες συνθήκες δουλειάς, αλλά και οι δυσανάλογες ευθύνες που αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Εντοπίστηκε από όλους τους εργαζόμενους το πρόβλημα της χρόνιας και μεθοδευμένης απαξίωσης του μηχανολογικού και τεχνικού εξοπλισμού, που σε συνδυασμό με την προαναφερόμενη υποστελέχωση, στερεί από το λαό πολύτιμες υπηρεσίες με αποτέλεσμα αυτές σήμερα να ανατίθενται σε διάφορους εργολάβους με υψηλό κόστος.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την «κινητικότητα» των εργαζομένων που προωθείται στο δημόσιο και την τοπική διοίκηση και επανέλαβαν το αίτημα της πλήρους κάλυψης του προβλεπόμενου οργανισμού έστω και αν αυτός στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής υπολείπεται κατά πολύ. Η Υποψήφια Περιφερειάρχης αφού ανέφερε ότι συμπίπτουν οι διαπιστώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης με αυτές των εργαζομένων και ότι τα παραπάνω αιτήματα τα έχει διεκδικήσει η Λαϊκή Συσπείρωση σθεναρά όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα και έξω από το Περιφερειακό συμβούλιο, δεσμεύτηκε στην συνέχεια αυτής της στήριξης των αιτημάτων των εργαζομένων στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν.

Το απόγευμα η Υποψήφια Περιφερειάρχης και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αλεξάνδρα Μπαλού και Μαντζουράτος Δημήτρης αντίστοιχα, παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΤΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του .

Η περιοδεία συνεχίζεται σήμερα 15/01/2019 με επίσκεψη στην Παλική, σε σχολεία της πόλης, στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, στην Πυροσβεστική Ληξουρίου και στα Ιχθυοτροφεία, στις σεισμόπληκτες υποδομές (σχολεία, εργατικές κατοικίες, οδικό δίκτυο, δημόσια κτίρια κ.α.), ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί στην πόλη της Σάμης το Κέντρο Υγείας, την Πυροσβεστική και τα μαγαζιά της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0