Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το “Σκοπιανό”

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέβαλε πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το “Σκοπιανό”

Γυρνάμε λοιπόν τον χρόνο στην δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου 1993, όπου ο πρόεδρος της αξιωματικής, τότε, αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των "Σκοπίων".

Οι σημερινές πολιτικές εξελίξεις με την παραίτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας από την κυβέρνηση και την δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την παρούσα βουλή, αν και όχι όμοιες ακριβώς με το μακρινό 1993, έχουν κάποιες κοινά στοιχεία.
Πρώτο από όλα και σημαντικότερο, ότι για ακόμη μια φορά, αφορμή και αιτία των εξελίξεων ήταν το “Μακεδονικό”, αυτό που πριν από περίπου 25 χρόνια, στην τρέχουσα πολιτική ορολογία, αποκαλούνταν “Σκοπιανό”.
Γυρνάμε λοιπόν τον χρόνο στην δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου 1993, όπου ο πρόεδρος της αξιωματικής, τότε, αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ ,  κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των “Σκοπίων”, και παρά το γεγονός ότι η βουλή είχε ανανεώσει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγους μήνες νωρίτερα.
Η πρόταση απορρίφθηκε τα μεσάνυχτα της 29ης Μαρτίου με 152 ψήφους κατά και 145 υπέρ, ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση του άλλοτε πρωθυπουργού Γιώργου Ράλλη. Λίγο πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα κατηγορώντας την κυβέρνηση για ατυχείς χειρισμούς στην υπόθεση των Σκοπίων και το ΠΑΣΟΚ για την αδιαλλαξία που επιδείκνυε.
Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα:
αρχική φωτό: the caller

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0