Αλεξάνδρα Μπαλού: «Στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες του λαού»

Αλεξάνδρα Μπαλού: «Στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες του λαού»

Η , υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «», παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» την οποία και αναδημοσιεύουμε:

– Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια;

– Αποσπασματική και ελλιπής αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία, με ανοιχτές τις πληγές σε σχολεία, νοσοκομεία, εργατικές κατοικίες, χώρους πολιτισμού, με μαθητές ακόμα σε κοντέινερ. Το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι οξυμένο σε όλα τα νησιά. Οδικό δίκτυο κατεστραμμένο και επικίνδυνο. Η διαχείριση των απορριμμάτων εσκεμμένα παραμένει άλυτος γόρδιος δεσμός. Δεν υπάρχει πόσιμο νερό. Νησιά χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και όπου υπάρχει είναι ακριβή. Εγκληματική η κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Έλλειψη προσωπικού σε σχολεία, νοσοκομεία, Πυροσβεστικό Σώμα, προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και σκληρές συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό. Από τη μια πλευρά μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, τεράστια ποσά για λίγους και από την άλλη οι λαϊκές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα στο περιθώριο. Εμείς στοιχιζόμαστε με τις ανάγκες του λαού.

– Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα πώς μπορεί να λυθεί;

– Οι υπάρχοντες χώροι πρέπει να κλείσουν και να χωροθετηθούν νέοι. Χρειάζεται γενναία προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, εργοστάσιο κομποστοποίησης και χώρος υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων. Στην εποχή μας η τεχνολογία και η επιστήμη δίνει τη δυνατότητα με λιγότερους πόρους και ασφαλείς μεθόδους για το περιβάλλον και την να λύσουμε το πρόβλημα. Πίσω από τις καθυστερήσεις κρύβονται μεγάλα συμφέροντα. Κρύβεται το σχέδιο της ιδιωτικοποίησης, η προώθηση πανάκριβων και προβληματικών μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων αποβλήτων. Κρύβεται ο εκβιασμός των λαϊκών νοικοκυριών να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του δήμου και της Περιφέρειας να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες μια υγειονομική βόμβα και μια νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.

– Το σύστημα Υγείας «νοσεί» στα Ιόνια νησιά;

– Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις. Έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ. Κλειστές ΜΕΘ και άλλες κλινικές υπολειτουργούν. Η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό με μετακομιδές ασθενών, μετακινήσεις αγροτικών ιατρών και γιατρών από Κέντρα Υγείας, με υπερεργασία ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Διεκδικούμε ενιαία δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, χωρίς επιχειρηματική δράση. Αυτό απαιτεί την οργάνωση και την κινητοποίηση του λαού και εκεί θα καταθέσουμε τις δυνάμεις μας σε αντίθεση με τη στάση των μέχρι τώρα περιφερειακών αρχών, οι οποίοι κρυμμένοι στα όρια των αρμοδιοτήτων τους ξεπλένονται με ψηφίσματα και προτάσεις ιατρικού τουρισμού.

– Ποια θα είναι η πρώτη απόφαση που θα πάρετε όταν εκλεγείτε;

– Να ακουστεί η φωνή του λαού. Να αναδείξουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του για σταθερή δουλειά, για έργα και υποδομές σε σχολεία, Υγεία, Αθλητισμό, δρόμους, αντισεισμική προστασία. Το κύριο δεν είναι μόνο η απορρόφηση των κονδυλίων, αλλά πού πάνε. Οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι χάρισμα καμιάς ΕΕ. Βγαίνουν από τη βαριά φορολογία του λαού, ενώ οι επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσονται. Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών του αντιλαϊκού πλαισίου των νόμων της ΕΕ και των κυβερνήσεων, αλλά δεν υποτασσόμαστε σε αυτό. Δεν χρειάζεται ο λαός μάνατζερ επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά περιφερειακές αρχές συμμάχους στον αγώνα και τις αγωνίες του. Με το νου και την καρδιά παλεύουμε γι’ αυτό που ανήκει σε μας και τα παιδιά μας. «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η απάντηση και η προοπτική.

 

Πηγή: 902.gr

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0