Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Λακωνία, Ζάκυνθο και Χανιά

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Λακωνία, Ζάκυνθο και Χανιά

Οι σεισμοί σημειώθηκαν σε απόσταση από κατοικημένες περιοχές, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές

Τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγες ώρες σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής και τα ξημερώματα της Δευτέρας χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Η πρώτη σημειώθηκε στις 21:10 της Κυριακής στην Νεάπολη της Λακωνίας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών σε βάθος 15 χιλιομέτρων.

Οι Αρχές στην περιοχή αναφέρουν ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Στις 23:40 έγινε άλλη μία δόνηση 4,3 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο 39 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, σε βάθος 12 χιλιομέτρων. Από τη σεισμική δόνηση δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Μία τρίτη δόνηση 4,3 βαθμών σημειώθηκε στις 05:42 της Δευτέρας στα Χανιά, κοντά στις νοτιοδυτικές ακτές της Κρήτης. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 22 χιλιόμετρα σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού EMSC.

Οδηγίες: Δείτε όλα τα video κάνοντας κλικ στο κέντρο της video playlist που ακολουθεί. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε το video που θέλετε να δείτε από το μενού που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης το οποίο μοιάζει με τρεις γραμμές και ένα βελάκι: (δες εικόνα)

Προσοχή! Υπάρχει μία μόνο οθόνη video αλλά αυτή περιέχει όλα τα video που μπορείτε να επιλέξετε από το μενού. 
Τέλος, στο κάτω δεξί μέρος της ίδιας οθόνης μπορείτε να κάνετε κλικ στο τετραγωνάκι για να δείτε τα video σε πλήρη οθόνη.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0