Δήμαρχος Ιθάκης κατά των εξορύξεων: Ό,τι απειλεί τη ζωή μας, μας θέτει εναντίον του

Δήμαρχος Ιθάκης κατά των εξορύξεων: Ό,τι απειλεί τη ζωή μας, μας θέτει εναντίον του

Ό,τι μπορεί να ευνοεί τη σεισμική δραστηριότητα και ότι απειλεί αυτό το κάλλος απειλεί την ίδια τη ζωή μας και αυτό μας θέτει εναντίον του

Αντίθετος με τις εξορύξεις πετρελαίου από το Ιόνιο δηλώνει ο .

Ο δήμαρχος Ιθάκης, απαντώντας σε σχόλια για την παρουσία του στην εκδήλωση δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας του νησιού, αναφέρει ότι αυτή έγινε προκειμένου να δείξει την υποστήριξή του σε δράσεις που «βελτιώνουν τις συνθήκες υγείας των κατοίκων».

Αυτό όμως, «δεν επιτρέπεται να ερμηνεύεται ως υποστήριξη γεωλογικών ερευνών και εξόρυξη κοιτασμάτων στη θάλασσά μας», συμπληρώνει ο κ. Στανίτσας, ο οποίος στη δήλωσή του προσθέτει επίσης πως «ό,τι μπορεί να ευνοεί τη σεισμική δραστηριότητα και ό,τι απειλεί αυτό το κάλλος, απειλεί την ίδια τη ζωή μας και αυτό μας θέτει εναντίον του».

Η δήλωση του κ. Στανίτσα

Η πουλάει το φυσικό της κάλλος, ζει από τον τουρισμό και κινδυνεύει από τους σεισμούς. Ό,τι μπορεί να ευνοεί τη σεισμική δραστηριότητα και ότι απειλεί αυτό το κάλλος απειλεί την ίδια τη ζωή μας και αυτό μας θέτει εναντίον του. Η υπεράσπιση του περιβάλλοντος λοιπόν, είναι υποχρέωση όλων μας.

Μ’ αυτές τις σκέψεις ζητήσαμε την κατάργηση θέσεων ιχθυοτροφείων από το Γενικό Χωροταξικό, αυτές οι σκέψεις μας υποχρεώνουν να είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση γεωτρύπανων στην περιοχή μας.

Υποστήριξη γεωτρήσεων και εξορύξεων δεν θα υπάρξει από μας, ούτε με λόγο ούτε με έργο.

Η παρουσία μου στην εκδήλωση της δωρεάς ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας, δείχνει την υποστήριξη σε μια κίνηση που βοηθάει στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των κατοίκων αυτού του τόπου, κάτι που εναγωνίως πάντα επιδιώκουμε και δεν επιτρέπεται να ερμηνεύεται ως υποστήριξη γεωλογικών ερευνών και εξόρυξη κοιτασμάτων στη θάλασσά μας.

Δεν είμαστε εμείς που στηρίξαμε την μεγάλη ρύπανση και καταστροφή του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα ιχθυοτροφεία της Μακριάς Πούντας και δεν επιτρέπουμε να μας κατηγορούν εκείνοι που το έκαναν. Κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα στηρίξει αντίστοιχες δράσεις, οποιουδήποτε είδους.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γερ Στανίτσας