Διάσπαση Δήμων: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το υπουργείο Εσωτερικών

Διάσπαση Δήμων: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από το υπουργείο Εσωτερικών

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών με την παρουσία του Αλέξη Χαρίτση και παραγόντων των ενδιαφερόμενων δήμων, για το θέμα της διάσπασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός φάνηκε εκνευρισμένος με την γνωστοποίηση της συνάντησης, αλλά και με το γεγονός ότι έχει «ανοίξει η όρεξη» και σε άλλους δήμους, και δήλωσε στους ενδιαφερόμενους ότι πλέον θα ανακοινώσει ο ίδιος τις όποιες αποφάσεις για τη διάσπαση των δήμων: Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου και όχι οι βουλευτές.

Σ’ αυτή την γραμμή και η , τις τελευταίες μέρες δεν προχωρά σε καμία δήλωση για το θέμα, περιμένοντας να λήξει η όλη υπόθεση, χωρίς άλλες παλινωδίες.

Τοπικοί παράγοντες του , τόσο στην , όσο και στην διαβεβαιώνουν ότι είναι θέμα ημερών η επίσημη ανακοίνωση της διάσπασης, παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει και βουλευτές της Κέρκυρας, όμως η μεγάλη καθυστέρηση και το γεγονός ότι θα υπάρχει πολύ μικρός χρόνος μέχρι τις εκλογές δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πόσο μπορεί να προχωρήσει αλλά και πώς μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια απόφαση, ακόμη και αν ψηφιστεί τελικά η τροπολογία.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης, μιλώντας στο Corfutvnews, ανέφερε ότι στο γραφείο του Υπουργού υπάρχει η εισήγηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα ή όχι και διαβεβαίωσε ότι σύμφωνα με τον υπουργό, οι διατάξεις και οι τροπολογίες είναι έτοιμες και αυτό που μένει είναι η τελική απόφαση εισόδου του νομοσχεδίου στην Βουλή.

Ρεπορτάζ: voutospress.gr / kefalonitikanea.gr