“Επιστρέφουν” για υπογραφές κατά των εξορύξεων σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

“Επιστρέφουν” για υπογραφές κατά των εξορύξεων σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στις 11πμ -2μμ στο Λιθόστρωτο στον Άγιο Σπυρίδωνα η συλλογή υπογραφών θα επαναληφθεί για την περιοχή του Αργοστολίου, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και την ίδια ώρα (11πμ-2μμ) η δράση μετακομίζει στο Ληξούρι. 

Μετά την μεγάλη επιτυχία του περασμένου Σαββάτου στην πλατεία Καμπάνας και την συλλογή εκατοντάδων υπογραφών κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς και Ιθάκης και μάλιστα υπό πολύ δυνατή βροχή και κατά διαστήματα καταιγίδες, η πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών “επιστρέφει“, αυτή τη φορά εκτός από το Αργοστόλι και στο .

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η επανάληψη των συγκεκριμένων δράσεων ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών κρίθηκε αναγκαία, καθώς όλο και περισσότεροι κάτοικοι της Κεφαλονιάς σε επικοινωνία που είχαν με μέλη της Ανοικτής Συνέλευσης  Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στις εξορύξεις αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσαν ότι εξαιτίας του άσχημου καιρού δεν μπόρεσαν να περάσουν το προηγούμενο Σάββατο από την πλατεία Καμπάνας, όπου και το… τραπεζάκι των υπογραφών.

Παράλληλα, πολλοί κάτοικοι της Παλλικής εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης-υπογραφών και έτσι αποφασίστηκε η επανάληψη της δράσης τόσο στο Αργοστόλι, όσο και στο Ληξούρι.

Το Σάββατο λοιπόν, 2 Φεβρουαρίου, στις 11πμ -2μμ στο Λιθόστρωτο στον Άγιο Σπυρίδωνα η συλλογή υπογραφών θα επαναληφθεί για την περιοχή του Αργοστολίου, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου και την ίδια ώρα (11πμ-2μμ) η δράση μετακομίζει στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ήδη στην βόρεια , στα όρια των περιοχών της πρώην επαρχίας Σάμης, δηλαδή σε Έρισο, Πύλαρο και την περιοχή της Σάμης  έγγραφα συλλογής υπογραφών διατίθενται για υπογραφές , με το ενδιαφέρον των κατοίκων να είναι και στα μέρη εκείνα ιδιαίτερα έντονο.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ για την προηγούμενη επιτυχημένη δράση της συλλογής εκατοντάδων υπογραφών.