Η νύχτα που 1.000 Ιάπωνες στρατιώτες ΔΕΝ έγιναν γεύμα για κροκόδειλους

Η νύχτα που 1.000 Ιάπωνες στρατιώτες ΔΕΝ έγιναν γεύμα για κροκόδειλους

Το γύρο του διαδικτύου κάνει εδώ και αρκετές εβδομάδες η ιστορία των 1000 περίπου στρατιωτών που υποτίθεται ότι έγιναν γεύμα για κροκόδειλους.

Η ιστορία αυτή αναφέρεται στην άτακτη υποχώρηση Ιαπώνων στρατιωτών, στους βάλτους του νησιού Ράμρι, στις αρχές του 1945, καταδιωκόμενοι από βρετανικά στρατεύματα.

Σχετικό θέμα μάλιστα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, περιέχει και το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (1968).

Κάτι τέτοιο είναι εν μέρει αληθινό αφού το βιβλίο Γκίνες, όντως, δημοσίευε στο παρελθόν το συγκεκριμένο ρεκόρ. Μόνο που στη συνέχεια το απέσυρε (2017), όταν ομάδα ερευνητών, ψάχνοντας με λεπτομέρεια τα στρατιωτικά αρχεία της εποχής, ανακάλυψαν ότι ο απίστευτος αυτός αριθμός των θυμάτων, δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί. Η έρευνα αυτή αναφέρεται και σε σχετικό ντοκιμαντέρ του .

H μόνη επαληθεύσιμη αναφορά αποκάλυπτε ότι μόνο  10-15 άτομα σκοτώθηκαν από κροκόδειλους ενώ διέσχιζαν τον ποταμό Min Chaung. Η μεγάλη πλειοψηφία πιθανότατα πέθανε εξαιτίας άλλων λόγων, όπως αφυδάτωση, πνιγμός, από τα βρετανικά πολυβόλα, από δυσεντερία και ίσως ακόμη και και από ένα μικρό αριθμός καρχαριών.

Σύνταξη / Επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0