Ιθάκη: Παραλίγο μεταφορά ασθενή με… νεκροφόρα

Ιθάκη: Παραλίγο μεταφορά ασθενή με… νεκροφόρα

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Όπως αποκαλύφθηκε στη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κεφαλονιάς για την στα δύο νησιά, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών, στις δυσκολίες συντήρησης του εξοπλισμού αλλά και στις ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Σε αυτά θα αναφερθούμε σε αναλυτικό ρεπορτάζ.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της σημερινής συνεδρίασης, πάντως, ήταν αυτό που δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, κ. Παξινός σχετικά με τις μεταφορές των ασθενών.

Υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου στην με ένα ασθενοφόρο, το οποίο όταν μεταφέρει ασθενή στην , το νησί μένει ουσιαστικά ακάλυπτο.

Ο άνθρωπος αυτός, έχει να πάρει άδεια έξι χρόνια, αφού οι ανάγκες, αλλά και το φιλότιμο, δεν του το επιτρέπουν.

Όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο, οι μεταφορές γίνονται με όποιο όχημα βρεθεί (βανάκια, αγροτικά κλπ.). Σε μία περίπτωση, μάλιστα, που χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα σοβαρό περιστατικό και το ασθενοφόρο είχε χαλάσει, επειδή ήταν κατακαλόκαιρο και θα έπρεπε να υπάρχει κλιματισμός στο όχημα προτάθηκε η λύση μιας… νεκροφόρας.

Όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής, δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά η μακάβρια αυτή λύση, «για να μην εκτεθούμε» και το περιστατικό μεταφέρθηκε, τελικά, με ημιφορτηγό.