Μεγάλη συνέντευξη Παναγή Δρακουλόγκωνα: Το ΚΚΕ είναι το μόνο αριστερό κόμμα στην Ελλάδα

Μεγάλη συνέντευξη Παναγή Δρακουλόγκωνα: Το ΚΚΕ είναι το μόνο αριστερό κόμμα στην Ελλάδα

Σε μία μεγάλη συνέντευξη, δύο περίπου ωρών, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μίλησε, έξω απ’ τα δόντια, για όλους και για όλα. Τοποθετήθηκε, με σαφήνεια κατά των εξορύξεων, μίλησε για την εξοργιστική στάση των υπουργείων στο θέμα των δημόσιων έργων της Κεφαλονιάς, αλλά και τις ευθύνες του Δήμου για το θέμα των σχολείων, προανήγγειλε ποινικές διαδικασίες για το θέμα των 5.700.000 που έφυγαν από τα ταμεία της Περιφερειακής Ενότητας και τους λογαριασμούς ακόμη και των μαθητικών δρομολογίων, εξήγησε το πώς οι ανεμογεννήτριες κινδυνεύουν να μετατραπούν από σωτηρία για το ενεργειακό, σε «σκιάχτρο» των κορυφογραμμών της Κεφαλονιάς, αλλά και για την νίκη που πέτυχε η περιφέρεια στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών. Εξήγησε επίσης τους λόγους που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε τη διάσπαση των δήμων, αλλά και το πώς αυτή επηρέασε την δική του επιλογή για την υποψηφιότητα στην Περιφέρεια και όχι στον νέο δήμο Σάμης.

Τέλος, δεν δίστασε να δηλώσει ότι το μόνο αριστερό κόμμα είναι πλέον το ΚΚΕ, αλλά και ότι η κυβέρνηση στην περίφημη διαπραγμάτευση του Αυγούστου του 2015, «έπρεπε να το πάει μέχρι το τέλος».

«Η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοικτή για όλους»

Είναι από τις σπάνιες φορές που η συνηθισμένη αυτή δήλωση για έναν πολιτικό, είναι αληθινή. Αυτός ήταν ο λόγος που και η συνέντευξη κανονίστηκε στις 2 το μεσημέρι, αφού μέχρι εκείνη την ώρα είναι σχεδόν αδύνατο να μιλήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη χωρίς να σε διακόψουν δεκάδες πολίτες. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για μία συνέντευξη δύο ωρών.

Ο Παναγής Δρακουλόγκωνας δήλωσε «άνθρωπος των άκρων», όμως αυτό δεν φάνηκε στην κουβέντα που είχαμε μαζί του. Ο ίδιος είναι μάλλον από τους συναινετικούς (στην πράξη) πολιτικούς της Κεφαλονιάς, αποφεύγει, όπως ο… «διάβολος το λιβάνι» τις προσωπικές επιθέσεις, ενώ από την άλλη δεν διστάζει να πάει κόντρα στο ρεύμα όταν αισθάνεται ότι αυτό απαιτούν οι συνθήκες.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είχε γίνει με το πλοιάριο γεμάτο μετανάστες που είχε μεταφερθεί στην . Όταν ένα μεγάλο κύμα ρατσιστικών και ξενοφοβικών σχολίων είχε ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν άλλοι κραύγαζαν ότι «κινδυνεύει ο τουρισμός μας», όταν ο Δήμος (που ήταν και ο βασικός αρμόδιος για το θέμα) φαινόταν επιδεικτικά εξαφανισμένος , ο αντιπεριφερειάρχης κουβαλούσε στα χέρια του προσφυγόπουλα από το πλοιάριο και γινόταν πρωτοσέλιδο ακόμη και σε αθηναϊκές εφημερίδες, ενώ δήλωνε στο ραδιόφωνο ότι «είμαστε υποχρεωμένοι από τη συνείδησή μας να περιθάλψουμε αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται ως ικέτες».

Φωτογραφία: Σπύρος Σακαλής

Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κυρίως με το θέμα των καθυστερήσεων της γέφυρας του Χάρακα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει συγκεντρώσει τα βέλη της αντιπολίτευσης και κυρίως της Λαϊκής Συσπείρωσης, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως πλέον «το μόνο αριστερό κόμμα στην Ελλάδα είναι το ΚΚΕ »

Να σημειώσουμε ότι, λόγω του όγκου της η συνέντευξη θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το δεύτερο μέρος, στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά στους υδρογονάνθρακες, στις ιχθυοκαλλιέργειες, τις ανεμογεννήτριες και πολλά άλλα θα δημοσιευτεί αύριο. Στο τέλος της κάθε συνέντευξης υπάρχει το πλήρες ηχητικό που δημοσιεύεται και στο radio των Κεφαλονίτικων Νέων.

Μέρος Α’

Γιατί έκλεισαν τα σχολεία;

Ξεκινήσαμε τη συνέντευξη με το πιο πρόσφατο θέμα των ημερών, αυτό της κακοκαιρίας, και ζητήσαμε να μας εξηγήσει ο αντιπεριφερειάρχης για ποιο λόγο είναι υποχρεωμένος να κλείνει τα σχολεία, ακόμη και αν στο Αργοστόλι, οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλές.

Εκείνος απάντησε ότι στο Αργοστόλι κατεβαίνουν παιδιά από διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς. «Υπάρχουν 2400 παιδιά στον δρόμο κάθε μέρα, δεν μπορείς να ρισκάρεις ανθρώπινες ζωές που μετακινούνται για να πάνε στο σχολείο». Οι δρόμοι, το πρωί της Δευτέρας ήταν παγωμένοι και ο φόβος για ένα ατύχημα ήταν αυτός που ανάγκασε την αντιπεριφέρεια να κλείσει τα σχολεία. Από την άλλη, φυσικά, δεν μπορούν τα σχολεία του Αργοστολίου να λειτουργούν μόνο με τα παιδιά που μένουν στην πόλη. Όλα αυτά ισχύουν σε κάθε παρόμοια περίπτωση.

Γιατί επέλεξε την περιφέρεια και όχι τον νέο Δήμο Σάμης

Πριν μερικούς μήνες, ο κ. Δραουλόγκωνας είχε δηλώσει ότι θα τον ενδιέφερε να διεκδικήσει τον νέο Δήμο Σάμης, εφόσον προχωρούσε η διάσπαση. Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στον συνδυασμό του Θεόδωρου Γαλιατσάτου. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι λόγοι για τους οποίους έκανε αυτή την επιλογή ήταν δύο: α) η μεγάλη καθυστέρηση στη διάσπαση των δήμων και β) το γεγονός ότι θέλει να ολοκληρώσει τα έργα που έχουν ξεκινήσει στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

«Άργησε πολύ η διάσπαση αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε δουλειά εδώ να τελειώσουμε. Θέλω να ολοκληρώσουμε τα έργα που έχουμε ξεκινήσει και ν’ αλλάξουμε την εικόνα του νησιού». «Αν είχε ολοκληρωθεί πιο νωρίς η διάσπαση μπορεί και να ήμουν υποψήφιος», είπε, λίγες ώρες πριν διαρρεύσει η νομοθετική ρύθμιση που δείχνει να κλείνει οριστικά το θέμα.

Τα έργα – Στο ΕΣΠΑ το Αργοστόλι – Πόρος

Ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για τα έργα που σχεδιάζονται αυτό τον καιρό. Τον ρωτήσαμε για το οδικό δίκτυο στον άξονα Πόρος – Αργοστόλι, το οποίο αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους επισκέπτες.

Εκείνος σημείωσε ότι ήδη έχουν βρεθεί 3.000.000 για τον δρόμο Πόρος – Σκάλα – Ραντζακλί, αλλά η μεγάλη είδηση ήταν ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει να εντάξει στο ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο δίκτυο μέχρι το Αργοστόλι.

«Γίνονται ήδη κάποιες παρεμβάσεις (Τζανάτα, Κολλαΐτη), αλλά υπάρχει μία προσπάθεια να χρηματοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερο ποσό από το ΕΣΠΑ, και υπάρχουν αρκετές ελπίδες, παρότι το ΕΣΠΑ καλύπτει θεωρητικά μόνο την οδική πρόσβαση προς τα αεροδρόμια», είπε ο αντιπεριφερειάρχης, συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι στο ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια πιστεύει, ότι μπορεί να μπει και η επέκταση προς το επαρχιακό δίκτυο και γι’ αυτό θα καταθέσει πρόταση.

Επίσης, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τον δρόμο, από τον Καραβόμυλο, μέχρι την Αγία Ευφημία.

Σε ένα μήνα περίπου τελειώνει το έργο της ανάπλασης και φωταγώγησης του γύρου του Κουτάβου, ενώ προχωράει και το θέμα των υδατοδρομίων.

Δεν μπορεί η εταιρεία όταν φεύγει να παίρνει και το υδατοδρόμιο μαζί της…

Για την αλλαγή στάσης σε σχέση με την κατασκευή τον υδατοδρομίων, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι με το προηγούμενο καθεστώς, η εταιρεία κατασκεύαζε το υδατοδρόμιο, αλλά «όποτε ήθελε έφευγε και έπαιρνε και το υδατοδρόμιο μαζί της. Εμείς είπαμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει και τα υδατοδρόμια να είναι δημόσια. Έτσι είπαμε στα Λιμενικά Ταμεία και στους δήμους, στους οποίους ανήκει και η αρμοδιότητα, ότι εμείς θα χρηματοδοτήσουμε, τόσο την μελέτη, όσο και την κατασκευή τους. Κάτω από προϋποθέσεις, η λειτουργία τους μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και φέτος το καλοκαίρι».

Δεν θα φτιαχτεί ποτέ το οδικό δίκτυο της Παλικής από την Αθήνα

«Το οδικό δίκτυο της Παλικής δεν έχει φτιαχτεί τόσα χρόνια, αποκλειστικά και μόνο επειδή συμφώνησαν (η προηγούμενη περιφερειακή αρχή με την τότε κυβέρνηση) να το κάνει το κράτος», είπε ο κ. Δρακουλόγκωνας και τότε εμείς τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο υπάρχουν όλες αυτές οι καθυστερήσεις, ειδικά από τη στιγμή που η περιφέρεια δέχεται να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του κόστους. Επιμείναμε να τοποθετηθεί πάνω σε κάτι που ψιθυρίζεται έντονα: ότι πρόκειται δηλαδή για παιχνίδια εργολαβιών και εργολάβων.

Δεν θα φτιαχτούν ποτέ οι δρόμοι της Παλικής από την Αθήνα

Ο αντιπεριφερειάρχης το αρνήθηκε. Είναι μικρές οι εργολαβίες για το υπουργείο, εξήγησε αλλά χαρακτήρισε «ανεξήγητη τη στάση του κράτους» και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν μου έδωσαν μία εξήγηση. Έχω συναντηθεί τουλάχιστον 17 φορές με υπουργούς και γραμματείς υπουργείων. Είχε γίνει και συνάντηση του υπουργού (Σπίρτζης) με τον περιφερειάρχη και παρά τις υποσχέσεις, δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Πιστεύω μόνο ότι η ανοιχτή εργολαβία θα μπορέσει να ολοκληρωθεί μέσα στους 3 επόμενους μήνες. Για την υπόλοιπη εργολαβία δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα. Με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου, προσπαθούν να φτιάξουν το έργο από την Αθήνα. Δεν θα φτιαχτούν ποτέ οι δρόμοι από την Αθήνα.

Παλινωδίες… πολιτισμού

Το ίδιο ισχύει και για το μουσείο Αργοστολίου, το οποίο βρίσκεται τελείως τον αέρα. Εδώ, οι παλινωδίες του υπουργείου είναι παροιμιώδεις, και η… τάση (ούτε καν απόφαση) για το αν θα γκρεμιστεί ή θα ανακατασκευαστεί, αλλάζει κάθε λίγους μήνες. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια ολοκλήρωσε την μελέτη επισκευής.

Παρόμοιες παλινωδίες έχουν γίνει και για τον ηλεκτροφωτισμό του κάστρου της Σάμης, μία μελέτη που η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει εδώ και πολλά χρόνια και, παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο αρνείται να προχωρήσει ή να παραδώσει το έργο στην Περιφέρεια.

Η ευθύνη στον Δήμο για το ΓΕΛ του Ληξουρίου – Με το υπουργείο επικοινωνούμε μέσω εξωδίκων

Παρόμοιες παλινωδίες ο αντιπεριφερειάρχης καταλόγισε, έστω και έμμεσα, στον Δήμο Κεφαλονιάς αλλά και στις Κτηριακές Υποδομές. Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι το θέμα της χωροθέτησης καθυστέρησε χαρακτηριστικά από τον Δήμο, όμως και το υπουργείο «ποιεί την νύσσαν» σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, και μάλιστα σε μία σεισμοπαθή περιοχή.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που πρόσθεσε για το θέμα στο τέλος, ότι πλέον, η Περιφέρεια επικοινωνεί με το υπουργείο μέσω εξωδίκων! Κι όλα αυτά, ενώ η Περιφέρεια και πάλι έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%. Λεφτά υπάρχουν, κι αν δεν υπάρχουν, βρέθηκαν, αλλά παρ’ όλα αυτά, τα παιδιά συνεχίζουν να κάνουν μάθημα σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Τα γήπεδα, τα χρηματοδότησε η Περιφέρεια, όχι ο Δήμος

Για το θέμα των γηπέδων ο αντιπεριφερειάρχης ήταν καθαρός, και στην ουσία παραδέχτηκε ότι ο Δήμος προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα που χρησιμοποίησε η Περιφέρεια. Έφερε μάλιστα σαν παράδειγμα το γήπεδο της Σκάλας, στο οποίο, όπως είπε, «ο προϋπολογισμός είναι 200.000 ευρώ, από τις οποίες τις 180.000 ευρώ βάζει η , και τις 20.000 ο Δήμος της Κεφαλονιάς. Στο γήπεδο του Αγ. Αντωνίου είναι 195.000 ο προϋπολογισμός, βάζει η Περιφέρεια τις 180.000 και ο Δήμος Κεφαλονιάς τις 15.000. Και βέβαια, η Περιφέρεια κάνει την μελέτη και δημοπρατεί το έργο. Από εκεί και πέρα, ο καθένας κρίνει τίνος είναι το έργο…».

Πάντως, παραδέχτηκε ότι η Περιφέρεια έχει καλή συνεργασία, τόσο με τον Δήμο Κεφαλονιάς, όσο και με τον Δήμο Ιθάκης, προσθέτοντας ότι «κυρίως, όμως, εμείς βοηθούσαμε αυτούς».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι αποκάλυψε πως στις αρχές Μαρτίου θα δημοσιευτεί η δημοπράτηση και για το γήπεδο της Πυλάρου.

Να μην παρακαλάει ο δήμαρχος Σάμης για ένα έργο το Αργοστόλι

Για τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε καταρχήν υπέρ, όμως εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για το πώς αυτή θα υλοποιηθεί.

«Δεν ξέρω αν θα μπορεί ο νέος δήμαρχος Σάμης να κάνει κάτι, ή αν θα πρέπει να έρχεται εδώ στον δήμο Αργοστολίου και να παρακαλάει τις τεχνικές υπηρεσίες να του κάνουν μία μελέτη», είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας όμως, ότι ακόμη και έτσι, η εξέλιξη είναι θετική.

Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στο θέμα του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε μετά τις εκλογές του 2015. Δήλωσε αντίθετος με πολλές από τις επιλογές του πρώην κόμματός του, όμως από την άλλη είπε ότι «είναι χαρά μας που μας στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχω επιτεθεί σε κανέναν.

Απαντώντας στο «γιατί έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε τα εξής: «Ως περιφερειακή παράταξη είχαμε κάποιες απόψεις εναντίον του ξεπουλήματος της περιουσίας (αεροδρόμια κλπ.). Η σημερινή κυβέρνηση ήθελε να γίνουν».

Έπρεπε να το παλέψουμε μέχρι τέλους

«Από τον Αύγουστο του 2015 και μετά δεν μπορούσα να συμπορευτώ με πολιτικές που έναν χρόνο πριν είχαμε συνδιαμορφώσει με τους συντρόφους στην οργάνωση, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση», είπε και παραδέχτηκε ότι πολύς κόσμος νιώθει προδομένος αλλά, όπως πρόσθεσε, «υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι η κυβέρνηση τελικά έκανε το καλύτερο». Όταν τον ρωτήσαμε την δική του γνώμη, μας είπε ανοιχτά: «Εγώ είμαι άνθρωπος των άκρων. Νομίζω ότι έπρεπε να το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό αριστερό κόμμα στην Ελλάδα.

Ο κ. Δρακουλόγκωνας δήλωσε ότι πλέον δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα: «Είμαι πολιτικά “ασκεπής”. Κανένα κόμμα δεν μπορεί σήμερα να με καλύψει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι αυτή την περίοδο οι διαφορές ανάμεσα στην «Αριστερά» και τη «Δεξιά», έχουν αμβλυνθεί, σχεδόν δεν υπάρχουν, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «Το ΚΚΕ είναι πλέον το μοναδικό αριστερό κόμμα στην Ελλάδα». Παρ’ όλα αυτά,  παράλληλα δηλώνει: «Εγώ έχω τεράστιες διαφωνίες με το ΚΚΕ ή καλύτερα με τον κομμουνισμό. Το λέω ξεκάθαρα, μπορεί να μην έχω ούτε τάφο, αλλά είμαι υπέρ της ατομικής περιουσίας».

Το ποσοστό της ΑΝΑΣΑ θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις προηγούμενες εκλογές

Για τα… του πολιτικού οίκου του, ο κ. Δρακουλόγκωνας φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών, λέγοντας ότι το ποσοστό της ΑΝΑΣΑ στην οποία ανήκει θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ ότι ήταν την πρώτη Κυριακή του 2014. Επίσης, και λόγω της απλής αναλογικής, παραδέχτηκε ότι ο περιφερειάρχης θα πρέπει από την επόμενη μέρα των εκλογών να δει με ποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστεί, ώστε να υπάρχει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, λόγω της απλής αναλογικής.

Από το ένα άκρο στο άλλο

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι ο δημόσιος τομέας είναι αυτός που ευθύνεται για το κακό χάλι της οικονομίας της χώρας. Ακόμη και αν αυτό ισχύει ως ένα βαθμό, σήμερα τα πράγματα ίσως έχουν φτάσει στο άλλο άκρο. Εδώ και πολλά χρόνια δεν γίνονται προσλήψεις, ακόμη και σε νευραλγικούς τομείς του δημοσίου, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας, με αποτέλεσμα πολλές σημαντικές υπηρεσίες να έχουν αποψιλωθεί. Αυτό φωνάζει τόσο ο δήμαρχος του νησιού, αυτό επανέλαβε και ο Παναγής Δρακουλόγκωνας.

«Όταν αναλάβαμε, υπήρχαν 174 υπάλληλοι, σήμερα έχουμε περίπου 70. Δεν βγαίνει η δουλειά με αυτούς τους υπαλλήλους… Έχω στείλει επιστολές σε 4 διαφορετικούς υπουργούς. Δεν μπορεί να γίνεται έλεγχος σε χιλιάδες ζώα της κτηνοτροφίας στο νησί από 2 κτηνιάτρους. Δεν μπορείς να κάνεις έργα με 5 πολιτικούς μηχανικούς. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε φτάσει από το ένα άκρο στο άλλο», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης. Η κλασσική εικόνα του δημοσίου υπαλλήλου που… κάααθεται στην πολυθρόνα ή την καρέκλα, έχει αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις από ανθρώπους που ξεχνούν ωράρια προκειμένου «να βγει η δουλειά». «Η γέφυρα στον Χάρακα δεν θα είχε τελειώσει αν δεν είχαν δουλέψει έτσι κάποιοι υπάλληλοι», μας είχε πει σε μια παλαιότερη συνέντευξη.

Θα κινηθώ ποινικά για τα λεφτά που πήραν από τα ταμεία μας

Ο κ. Δρακουλόγκωνας αναφέρθηκε και στα 5700000 που «μέσα σε ένα απόγευμα», όπως μας είπε, έκαναν «φτερά» από τα ταμεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Και μάλιστα, η Περιφέρεια ήδη ετοιμάζεται να κινηθεί δικαστικά και να ζητήσει ποινικές ευθύνες.

«Τα 5.700.000 που χάθηκαν, μας έφεραν πολύ πίσω. Είχαμε κάνει έναν συγκεκριμένο προγραμματισμό, πηγαίναμε αρκετά καλά. Τα λεφτά αυτά που έφυγαν άδικα και παράνομα από τα ταμεία μας. Ήταν ένα τεράστιο ποσό. Κάποιοι, το λέω και το τονίζω, θα λογοδοτήσουν γι’ αυτό το πράγμα. Κερδίσαμε το πρωτόδικο δικαστήριο, κερδίσαμε και το εφετείο, και παρ’ όλα αυτά μέχρι και σήμερα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, καθυστερεί να επιστρέψει τα χρήματα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Όταν τον ρωτήσαμε για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης εκείνος απάντησε:

«Έχω κάνει ειδική αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα κινηθούν και ποινικές διαδικασίες». Όπως είπε χαρακτηριστικά, η τράπεζα δέσμευσε τα χρήματα μέσα σε δύο ώρες χωρίς να μας ενημερώσει. Είχαν πάρει χρήματα μέχρι και από τον λογαριασμό για τη μεταφορά των μαθητών»!

 

Η συνέχεια αύριο θα δημοσιευτεί αύριο. Μην χάσετε τη συζήτηση για τις εξορύξεις, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τις ανεμογεννήτριες και πολλά άλλα.

 

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή από το Radio Podcast των Κεφαλονίτικων Νέων