Παπαδάτος: Αποχωρώ από τον Α.Σ. Κεφαλονιά – Διαφωνώ με τις αλλαγές

Παπαδάτος: Αποχωρώ από τον Α.Σ. Κεφαλονιά – Διαφωνώ με τις αλλαγές

«Προχωρώ λοιπόν ακολουθώντας τις γνώσεις και το ένστικτό μου... Με φίλους, όλα από την αρχή»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Α.Σ. , μετά από 18 χρόνια παρουσίας και πλήθος πρωταθλημάτων που κατέκτησε, ανακοίνωσε ο .

Ο προπονητής της ομάδας ευχαρίστησε τον Θανάση Μουΐκη για τη σπουδαία συνεισφορά του στο άθλημα και την ομάδα αλλά και για την άριστη συνεργασία που είχαν μαζί. Ευχαρίστησε επίσης την οικογένεια Βεργωτή για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, και ειδικότερα για την τοποθέτηση του παρκέ στο κλειστό γήπεδο Αργοστολίου, που οδήγησε στη συνολική αναμόρφωσή του, τον Αλέξη Παπαδάτο για τις πολύτιμες συμβουλές του, τους αθλητές και τον κόσμο της ομάδας για τις υπέροχες στιγμές που έζησαν μαζί.

Διαφωνώ με τις αλλαγές

Ο προπονητής του Α.Σ.Κ. αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή, αναφέροντας τα εξής:

«Ο,τι ζήσαμε άξιζε και ήταν δυνατό, όπως αρμόζει στον αθλητισμό και σε ανθρώπους με όραμα, φιλοδοξία και ικανότητες. Για αυτόν τον Α.Σ.Κ. ήμουν ΕΚΕΙ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Αυτή την στιγμή όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και εγώ διαφωνώ με αυτά ριζικά!

Προχωρώ λοιπόν ακολουθώντας τις γνώσεις και το ένστικτό μου.
Προχωρώ ακολουθώντας ανθρώπους με άποψη, νέες ιδέες και πάθος για το ωραίο.
Με φίλους, όλα από την αρχή.»

Η ανακοίνωση του Λεωνίδα Παπαδάτου

18 χρόνια δημιουργίας τους Αθλητικού Συλλόγου Κεφαλονιά, τελειώνουν αυτή την στιγμή με την συγκεκριμένη ανακοίνωση.
Σταματάω από την ομάδα έχοντας κατακτήσει σε επίπεδο ανδρικού τα τρία μεγάλα περιφερειακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, (Α1, Α2, Β’), έχοντας συμμετάσχει ως παίκτης του συλλόγου στην πρώτη του χρονιά στην Γ’ Εθνική το 2007 και ως προπονητής την δεύτερη χρονιά διεκδίκησης ανόδου του στην Β’ Εθνική το 2008.
Απόλυτα ικανοποιημένος από την διαχείριση 250 παιδιών, χειμώνα καλοκαίρι, στα τμήμα υποδομών και ως προπονητής της καλύτερης παιδικής ομάδας όλων των εποχών για την Κεφαλονιά, με ουσία και αποτελέσματα.
Μιλάω για την φουρνιά των παιδιών γεννηθέντων 1995-1996-1997.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Θανάση Μουΐκη (σπουδαία η προσφορά του στην εξέλιξη του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα στην Κεφαλονιά), για την πολύ καλή συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.

Να ευχαριστήσω τον Στέφανο Βεργωτή και την οικογένειά του, που εμπνευσμένη από αυτή την συνεργασία και συνδυασμό με την ανιδιοτελή αγάπη του για το μπάσκετ, στήριξε διακριτικά και ουσιαστικά όλη την προσπάθεια με αποκορύφωμα την τοποθέτηση του παρκέ στο κλειστό γήπεδο Αργοστολίου, το οποίο και οδήγησε στην συνολική αναμόρφωσή του. Το γεγονός αυτό κατά την γνώμη μου άλλαξε την ιστορία του αθλήματος σε ολόκληρο το νησί.
Να ευχαριστήσω τον Αλέξη Παπαδάτο για τις πολύτιμες συμβουλές του και το διαρκές ενδιαφέρον του για τα πεπραγμένα στον χώρο.
Ευχαριστώ όλους τους αθλητές Κεφαλονίτες και μη που πέρασαν από τα χέρια μου.
Μαζί προσφέραμε στον Κεφαλονίτικο κόσμο μοναδικές στιγμές και επιτυχίες του αθλήματος.
Τέλος να ευχαριστήσω τους πιο ανθεκτικούς και σταθερούς υποστηρικτές του Α.Σ.Κ., απέναντι σε όλες τις καταστάσεις.
Τα παιδιά και τους γονείς τους. Συνεργάτες ανεπανάληπτοι.
Την ιστορία την γράφει το πάθος. Το πάθος για διάκριση, για κυριαρχία, το πάθος για την νίκη η οποία ποτέ δεν μας αρκούσε.
Ο,τι ζήσαμε άξιζε και ήταν δυνατό, όπως αρμόζει στον αθλητισμό και σε ανθρώπους με όραμα, φιλοδοξία και ικανότητες. Για αυτόν τον Α.Σ.Κ. ήμουν ΕΚΕΙ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!
Αυτή την στιγμή όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει και εγώ διαφωνώ με αυτά ριζικά!
Προχωρώ λοιπόν ακολουθώντας τις γνώσεις και το ένστικτό μου.
Προχωρώ ακολουθώντας ανθρώπους με άποψη, νέες ιδέες και πάθος για το ωραίο.
Με φίλους, όλα από την αρχή.
Λεωνίδας Παπαδάτος
Προπονητής μπάσκετ