Ρόδη Κράτσα: Βασικός στόχος η ανάπτυξη και συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Ρόδη Κράτσα: Βασικός στόχος η ανάπτυξη και συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Την παρουσίαση της υποψηφιότητάς της για την έκανε η , στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Στην γεμάτη από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αίθουσα, μίλησε για τους βασικούς στόχους που θα θέσει ως περιφερειάρχης, εάν εκλεγεί, υποσχέθηκε ότι η Περιφέρεια θα δώσει τις μάχες που χρειάζονται στην Ευρώπη (αναφερόμενη και στην δική της προηγούμενη θέση), ότι θα υπάρχει συνεργασία με την κοινωνία, ότι ενώ έβαλε ως κεντρικό ζήτημα την ενίσχυση της συνοχής ανάμεσα στα νησιά του Ιονίου αλλά και την ανάπτυξη.

«Είμαστε μια περιφέρεια που δεν χαρακτηρίζεται από έναν ιστό γεωγραφικής εγγύτητας και γειτνίασης. Αντιθέτως, έχουμε δυσκολία στο να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Αλλά μας συνδέει μία πολιτισμική και ιστορική διαδρομή, την οποία πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, να αναβιώσουμε, ως το βασικό πλεονέκτημα και τον πυλώνα της σύγχρονης ταυτότητας μέσα στον σύγχρονο κόσμο», είπε η κ. Κράτσα.

Για το θέμα της ανάπτυξης, έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός γενικότερου μεταρρυθμιστικού και αναπτυξιακού σχεδίου για να ενισχυθούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Τέλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Κεφαλογιάννης: Να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του υποθαλάσσιου πλούτου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ , ο οποίος στην ομιλία του ζήτησε την αξιοποίηση του πλούτου, και ιδιαίτερα του υποθαλάσσιου πλούτου «που φτάνει μέχρι την Λιβύη και την Ιταλία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αρετή Σιδηροκαστρίτου ενώ παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος της Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, οι πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Λυκούδης και Παύλος Παπαδάτος, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή, ο τ. πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, η Σμ. Σαρδελή και ο Θαν. Λιβιτσάνης απο την Ιάκη, ο αντιδήμαρχος της Κεφαλονιάς Διονύσης Λυκούδης, μέλη της Δημοτικής Αρχής κ.α. κομματικά στελέχη.

Φωτογραφίες: Σάκης Βούτος / voutospress.gr