ΤΕΕ για τα έργα στο Αργοστόλι: Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας

ΤΕΕ για τα έργα στο Αργοστόλι: Ελλιπή τα μέτρα ασφαλείας

Ελλιπή χαρακτηρίζει το τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στα υπό εξέλιξη έργα, στο .

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του, αναφέρεται στη «χρήση βαρέων μηχανημάτων ενώ ταυτόχρονα υπάρχει διέλευση πεζών».

Επίσης ερωτηματικά αφήνει σχετικά και με τα έργα του Μαϊστράτου και ζητά να λάβει γνώση της εγκεκριμένης μελέτης, ενώ παράλληλα ζητά να ενημερωθεί για τα μπάζα και τους τόπους αναπόθεσής τους.

Η ανακοίνωση του ΤΕΕ

Σχετικά με τα υπό εξέλιξη έργα στο Αργοστόλι, θα θέλαμε να θέσουμε υπ΄όψιν σας τα ακόλουθα:

  1. Στα υπό εξέλιξη έργα γίνεται χρήση βαρέων μηχανημάτων ενώ ταυτόχρονα υπάρχει κίνηση πεζών δια μέσου αυτών. Κρίνουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και απαιτείται άμεση λήψη μέτρων.
  2. Για το έργο του Μαϊστράτου θα θέλαμε να λάβουμε γνώση της εγκεκριμένης μελέτης, καθώς δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου.
  3. Τέλος, καθ΄όλη τη διάρκεια των παράλληλων έργων, παρατηρείται συγκέντρωση ποσοτήτων αποβλήτων εκσκαφής (μπάζων) σε διάφορα σημεία εντός της πόλης, με κυριότερο εντοπιζόμενο πρόβλημα την τελική απόθεσή τους στην προβλήτα του λιμανιού, εν μέρει πιθανώς εντός αιγιαλού. Ζητούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τον προγραμματισμό του Δήμου ή των εργολάβων σε σχέση με την τελική διάθεση των εν λόγω αποβλήτων.

Για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης,

Ο Πρόεδρος

 

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0