Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οδική βοήθεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οδική βοήθεια

Σχεδόν όλοι όσοι οδηγούμε έχουμε βρεθεί κάποιες φορές στη δυσάρεστη θέση να ‘μείνουμε’ με το αυτοκίνητό μας, λόγω κάποιας βλάβης, από μπαταρία ή από κάποιο ατύχημα. Ό, τι και να συμβεί, η λύση της οδικής βοήθειας είναι η καλύτερη, καθώς θα μας βοηθήσει να μεταβούμε σε συνεργείο αυτοκινήτων ή βενζινάδικο, μη μένοντας ‘ξεκρέμαστοι’.

Στη χώρα μας, μπορούμε να αποκτήσουμε οδική βοήθεια είτε από εταιρείες που την προσφέρουν μέσω ασφαλιστικών εταιρειών, είτε από τις ίδιες τις ασφαλιστικές εταιρείες. Όταν η εταιρεία που μας παρέχει την ασφάλιση φροντίζει και για την οδική βοήθεια, οι όροι για αυτήν αναφέρονται στο συμβόλαιό μας, αλλιώς θα πρέπει να λάβουμε ξεχωριστό συμβόλαιο. Μία επιπλέον παροχή που μπορούμε να εντάξουμε στο συμβόλαιό μας η οποία παρέχεται από εταιρείες – συνεργάτες των ασφαλιστικών, είναι η φροντίδα ατυχήματος, σε περίπτωση που τρακάρουμε.

Εάν βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, θα πρέπει να καλέσετε την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχετε συμβόλαιο, να αναφέρετε τα στοιχεία σας και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σας, καθώς και τι έχει συμβεί αναλυτικά, έτσι ώστε να σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φροντίζοντας επίσης για τη μεταφορά των ατόμων που βρίσκονται στο αυτοκίνητό σας εάν είναι αρκετοί ή έχουν τραυματιστεί.

Αυτό που σίγουρα θα πρέπει να προσέξετε είναι η επιπλέον χρέωση σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να καλέσετε την οδική βοήθεια. Μία από αυτές είναι η περίπτωση να έχετε μείνει από βενζίνη ή να χρησιμοποιείτε συχνά την υπηρεσία αυτή, εάν έχετε ένα παλιό αυτοκίνητο. Επίσης θα πρέπει να έχετε εντάξει την οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σας, καθώς στην αντίθετη περίπτωση, όταν τη χρειαστείτε, θα πληρώσετε κάποιο ποσό που διαφέρει ανάλογα την εταιρεία. Κάποιες εταιρείες αντί της καταβολής ποσού μπορεί να σας ζητήσουν να κάνετε ένα συμβόλαιο διάρκειας 3 ή 6 μηνών.

Στην περίπτωση που έχετε ήδη την οδική βοήθεια στο συμβόλαιό σας, φροντίστε να το διαβάσετε προσεκτικά ώστε να γνωρίζετε τι προβλέπεται σε όλες τις περιπτώσεις. Εάν για παράδειγμα το όχημά σας ακινητοποιηθεί, ένα μόνο άτομο μπορεί να μεταβεί σε συνεργείο με την οδική βοήθεια, ενώ εάν οι επιβαίνοντες είναι περισσότεροι μπορείτε να ζητήσετε να μεταβούν κάπου αλλού χωρίς χρέωση. Εάν τώρα είστε σε μακρινό μέρος από την κατοικία σας και το αναφέρει το συμβόλαιό σας, μπορεί να δικαιούστε δωρεάν διανυκτέρευση ή δωρεάν εισιτήρια για να γυρίσετε στο σπίτι σας.

Ό, τι και αν συμβεί, για να είστε σίγουροι, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το αυτοκίνητό σας και να βεβαιώνεστε ότι έχετε προμηθευτεί τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων που χρειάζονται για κάθε βλάβη του. Σίγουρα με τον τρόπο αυτό, θα είστε ήσυχοι ότι οι πιθανότητες να χρειαστείτε την οδική βοήθεια μειώνονται αρκετά. Όπως και να έχει, καλύτερα μην την παραλείψετε από το συμβόλαιό σας.