Έκοψε την πίτα της η Ειδική Αγωγή

Έκοψε την πίτα της η Ειδική Αγωγή

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην έκοψε για πρώτη φορά φέτος την πίτα του στο ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου στα Φαρακλάτα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019, γεγονός ενδεικτικό για την αύξηση των δομών στο νησί τα τελευταία χρόνια. Οι θερμοί οικοδεσπότες του ΕΕΕΕΚ οργάνωσαν άλλο ένα άψογο τρατάρισμα όπως αυτά που μας έχουν συνηθίσει με χειροποίητες από τους μαθητές του λιχουδιές.

Εκτός από την προϊσταμένη και το προσωπικό του Κεφαλληνίας που ήταν συνδιοργανωτής, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι του νεοσύστατου 2ου ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, και συγκεκριμένα η Συντονίστρια Β/θμιας Εκπαίδευσης κυρία Κατερίνα Πετρούτσου, η οποία διετέλεσε για σειρά ετών διευθύντρια και στυλοβάτης του ΕΕΕΕΚ και ο Συντονιστής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Αλεξανδράτος που αποκάλυψε ότι φοίτησε στον χώρο που στεγάζεται το ΕΕΕΕΚ όταν ήταν ακόμα δημοτικό σχολείο!

Φυσικά, ο φιλόξενος χώρος του ΕΕΕΕΚ γέμισε και από πολυάριθμους εργαζόμενους στην , και συγκεκριμένα την διευθύντρια και μέλη του προσωπικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περατάτων, καθώς και εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Περατάτων, από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Αργοστολίου, καθώς και από Τμήματα Ένταξης της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στους σχετικούς χαιρετισμούς από τον κ. Μπαλτσαβιά, την κ. Κονιδάρη και τον κ. Αλεξανδράτο έγινε αναφορά στην πρόσφατη αναδιάρθρωση ορισμένων δομών της εκπαίδευσης όπως είναι το ΠΕΚΕΣ και το ΚΕΣΥ, καθώς και στους επικείμενους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή που αποτελεί χρόνιο αίτημα και ζωτική ανάγκη του χώρου αυτού. Παρά τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή, όπως είναι η υποστελέχωση, η έλλειψη χώρων και μέσων, η δαιδαλώδης νομοθεσία, οι δυσκολίες στην αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων και αρκετά άλλα, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ομοψυχία, το κουράγιο, η δοτικότητα και η αισιοδοξία των ανθρώπων που την πλαισιώνουν.

 

Από την πλευρά μας, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους και στεκόμαστε συμπαραστάτες όπως όλοι οφείλουμε.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα