Αλεξάνδρα Μπαλού: Να σηκώσουμε ανάστημα για τη ζωή που μας αξίζει – Η Κεφαλονιά έχει παράδοση στους αγώνες

Αλεξάνδρα Μπαλού: Να σηκώσουμε ανάστημα για τη ζωή που μας αξίζει – Η Κεφαλονιά έχει παράδοση στους αγώνες

Την παρουσίαση του συνδυασμού της στην έκανε η , υποψήφια περιφερειάρχης με την που στηρίζεται από το .

Παρόντες στη χθεσινή εκδήλωση ήταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, , και Νίκος Αθανασάτος, αντίστοιχα.

Δημήτρης Μαντζουράτος, , , Αλεξάνδρα Μπαλού, , Γιάννης Κουρούκλης

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν ήταν οι: Νίκος Γκισγκίνης, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, η Νατάσσα Βασιλείου κοινωνιολόγος, η Σοφία Ποταμιάνου εκπαιδευτικός και ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος από την Ιθάκη.

«Κριτήρια επιλογής είναι η επιστημονική γνώση, οι ικανότητες αλλά και η αγωνιστικότητα που έδειξαν οι υποψήφιοι όλα αυτά τα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Νίκος Αθανασάτος

Κερδισμένοι οι λίγοι

Η κ. Μπαλού αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, τόσο στην Υγεία, με τις ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και στην Παιδεία, όπου εκατοντάδες παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα σε προκάτ αίθουσες, πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς. Κατηγόρησε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι λειτουργούν ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα αλλά και τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές που προέρχονται από τους ίδιους πολιτικούς χώρους ότι υλοποιούν κατά γράμμα αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Επίσης μίλησε για την εκμετάλλευση των ανεμογεννητριών, των αεροδρομίων και άλλων υποδομών των νησιών από μεγάλες επιχειρήσεις, εις βάρος των πολλών, στο βωμό της ανάπτυξης του μεγάλου Κεφαλαίου.

«Χαμένος βγαίνει ο λαός και οι ανάγκες του», είπε χαρακτηριστικά, «και κερδισμένοι οι λίγοι».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέμα των εξορύξεων πετρελαίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, μπορεί η πολιτική γραμμή του ΚΚΕ για όλα τα ενεργειακά θέματα να υποστηρίζει την εκμετάλλευση κάθε ενεργειακού πόρου από κρατικές επιχειρήσεις, ώστε τα έσοδα και τα οφέλη να τα καρπώνεται ο λαός, όμως ειδικά για τις εξορύξεις στο Ιόνιο, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα ενάντια, εξαιτίας των περιβαλλοντικών και άλλων προβλημάτων που αυτές θα φέρουν στα νησιά.

«Μπορεί ο λαός να φέρει τα πάνω-κάτω»

Η υποψήφια περιφερειάρχης ζήτησε από τους Κεφαλονίτες να στηρίξουν τη Λαϊκή Συσπείρωση και κάλεσε ακόμη και αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ να «βρεθούν μαζί στις διεκδικήσεις και τους αγώνες».

«Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση προβάλουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, όταν οι άλλοι τσακώνονται για δευτερεύοντα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παράδοση που έχει η Κεφαλονιά στους λαϊκούς αγώνες, ζητώντας από τους πολίτες να σταθούν

«Μπορεί ο λαός μας να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο και να φέρει τα πάνω, κάτω», είπε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας: «να βάλει πάνω τις ανάγκες του και κάτω τα κέρδη των λίγων. […] Μπορούν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης να εκφράσουν και την αγανάκτηση που νιώθουν τα λαϊκά στρώματα, και την απογοήτευση που τους γέμισαν και την καταδίκη αυτής της πολιτικής που τους βασανίζει […]. Με τον νου και την καρδιά, να σηκώσουμε ανάστημα για τη ζωή που μας αξίζει».

Ακούστε το ηχητικό

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα