Η Αλεξάνδρα Μπαλού στην Πύλαρο με συγκίνηση για τον Αντώνη Αντύπα

Η Αλεξάνδρα Μπαλού στην Πύλαρο με συγκίνηση για τον Αντώνη Αντύπα

Ένα συγκινητικό ταξίδι στο χρόνο από την υποψήφια περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τον πυλαρινό Αντώνη Αντύπα, φίλο και σύντροφο της στο ΚΚΕ και στο τραπεζικό συνδικαλιστικό κίνημα,  θυμήθηκε χθες και μάλιστα με αρκετή συγκίνηση κατά την επίσκεψή της στην Αγ. Ευφημία, η υποψήφια περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, .

Ο Αντώνης Αντύπας, πρωτεργάτης του συνδικαλιστικού κινήματος στον τραπεζικό κλάδο, πέθανε αιφνίδια στις  2 Δεκέμβρη 2005  από οξύ έμφραγμα. Ο Αντώνης Αντύπας ήταν μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Ήταν γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο των Τραπεζών για πολλά χρόνια και αγωνίστηκε μέσα στο κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων υπηρετώντας την πολιτική του ΚΚΕ, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά τους, ενώ χρίστηκε αρκετές φορές και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Αθήνα.

Η κα Μπαλού, με συγκίνηση θυμήθηκε τον άνθρωπο που, όπως είπε, την βοήθησε στα πρώτα της βήματα στον τραπεζικό συνδικαλισμό, ενώ διηγήθηκε στιγμές με τον Αντώνη Αντύπα να πίνει τον καφέ του στην Αγ. Ευφημία που λάτρευε, διαβάζοντας τον Ριζοσπάστη και συνομιλώντας με τους συμπατριώτες του.

Στην πολιτική κηδεία του Πυλαρινού στελέχους του ΚΚΕ είχε πει: «Τίμησες την επιλογή της ζωής σου να υπηρετήσεις τις αξίες και τα ιδανικά που εξυψώνουν τον άνθρωπο. Τίμησες τον τίτλο του μέλους του ΚΚΕ». Οι σύντροφοί σου από τις τράπεζες «σε έφεραν σήμερα εδώ, σε αυτό το χώρο, να συνεχίσεις τη βόλτα σου. Στο χώρο που η πολιτιστική σου κουλτούρα σε έφερνε συχνά να θαυμάζεις έργα τέχνης, όπως η Κοιμωμένη του Χαλεπά, η Μάνα της Κατοχής, να συναντήσεις τους Σικελιανό, Παλαμά, Σεφέρη, Παπαδιαμάντη, Χατζηδάκη, Κατράκη, Τάσσο». Η τέχνη τους «ήταν μέρος της προσωπικότητάς σου και μας την έμαθες και σε εμάς».  «Μην ανησυχείς, σύντροφε Αντώνη. Κάθε πρωί με τον “Ριζοσπάστη” στο χέρι θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά για την ισχυροποίηση του Κόμματος. Για έναν κόσμο καλύτερο». Για να καταλήξει: «Για τους συντρόφους στις τράπεζες και όχι μόνο, δεν πέθανες σύντροφε. Ένα ταξίδι κάνεις στην αγαπημένη στου Κεφαλλονιά. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε Αντώνη. Σε αγαπάμε».

 

φωτό/πηγές: “ο Ριζοσπάστης”

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0