«Λάβρος» κατά του K. Γκούση ο Θ. Γαλιατσάτος, τον έθεσε εκτός ΑΝ.Α.Σ.Α.

«Λάβρος» κατά του K. Γκούση ο Θ. Γαλιατσάτος, τον έθεσε εκτός ΑΝ.Α.Σ.Α.

Ο ρόλος του επεισοδίου στην Κεφαλονιά

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο , έθεσε εκτός συνδυασμού τον περιφερειακό σύμβουλο Κώστα Γκούση, και παράλληλα ζήτησε συγγνώμη που κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει νωρίτερα.

Ο περιφερειάρχης αναφέρεται στην ανακοίνωσή του στο επεισόδιο που είχε διαδραματιστεί τον Σεπτέμβριο του 2016, ανάμεσα στον κ. Γκούση και τον τότε πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ, Διονύση Γεωργόπουλο.

Πάντως, η αποπομπή δεν έγινε γι’ αυτά τα επεισόδια, αλλά γιατί, όπως αναφέρει ο κ. Γαλιατσάτος, ο κ. Γκούσης καταλόγισε «ψευδέστατα και συκοφαντικά ευθύνες για δήθεν επηρεασμό της εξέλιξης της δικαστικής διαδικασίας, σχετικά με τις τελευταίες καταστροφές στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας και στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. »

 

Η ανακοίνωση

Επιθυμούμε να γνωρίσουμε στον λαό των Ιονίων Νήσων ότι ο εκλεγμένος με την , περιφερειακός σύμβουλος , από σήμερα τίθεται εκτός παράταξης και παραπέμπεται στην Ολομέλεια αυτής, για την κατά το νόμο απόφαση.

Κάνοντας την αυτοκριτική μας, επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους δημοκρατικούς πολίτες των Ιονίων Νήσων, γιατί η πράξη μας και η απόφασή μας αυτή καθυστέρησε τόσο πολύ χρονικά.

Πραγματικά θα έπρεπε να είχαμε θέσει εκτός παράταξης τον κ. Γκούση όταν, τον Σεπτέμβριο του 2016, από τη θέση του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης που κατέχει, διέταζε ωμά την αστυνομία να απομακρύνει βιαίως από τα εγκαίνια σχολικής μονάδας στην , τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ ΚΙ, προσπαθώντας να εμποδίσει χαιρετισμό που θα εκφωνούσε. Τότε με την παρέμβαση του κ. Περιφερειάρχη είχαν αποσοβηθεί επεισόδια και φυσικά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ απηύθυνε χαιρετισμό σύμφωνα με την πρόσκληση που είχε λάβει από την . Τα ΜΜΕ όμως σε όλη την Ελλάδα κατέγραψαν την αυταρχική συμπεριφορά του κ. Γκούση και τις απειλές που συνέχισε να εκτοξεύει προς εργαζόμενους αστυνομικούς και συνδικαλιστές.

(Στους συνδέσμους που παραθέτουμε μπορείτε να δείτε τις καταγγελίες εναντίον του και τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=b0ItCc2VxO

Έπρεπε να τον είχαμε θέσει εκτός παράταξης όταν λίγο αργότερα παραπέμφθηκε, με ομόφωνο αίτημα των μελών της παράταξης στην Ολομέλεια της ΑΝ.Α.Σ.Α., μετά από συνεχιζόμενος δυσφημιστικές δηλώσεις του, κατά μελών της περιφερειακής παράταξης στην οποία ανήκει.

Έπρεπε να τον απομακρύνουμε από την παράταξη όταν ήρθαν σε γνώση μας ενέργειές του, που έθιγαν το κύρος της παράταξης και την τιμή και υπόληψη στελεχών μας, όταν διέρρεε έγγραφα με απώτερο στόχο την συκοφάντηση συντρόφων του, όταν μιλούσε απαξιωτικά και όταν η εν γένει στάση και συμπεριφορά του, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε καμία σχέση με τις αρχές και την ιδεολογία μας.

Δεν το πράξαμε όλο αυτό το διάστημα προσφέροντας πολλές ευκαιρίες για αλλαγή στάσης και ρόλου. Ο ίδιος όμως συνέχισε ανερυθρίαστα να παρουσιάζει δύο συμπεριφορές: μία στο όπου έχει ψηφίσει το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων της παρούσας περιφερειακής αρχής και μια στις περιφορές του στα τοπικά ΜΜΕ όπου κατακρίνει και επικρίνει, κατά το δοκούν, τις πράξεις και τις δράσεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό και η χθεσινή του εμφάνιση, σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, όπου καταφέρθηκε κατά του επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτου, καταλογίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά ευθύνες για δήθεν επηρεασμό της εξέλιξης της δικαστικής διαδικασίας, σχετικά με τις τελευταίες καταστροφές στο κτίριο της ΠΕ Κέρκυρας και στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι ο κ. Γκούσης τίθεται πλέον εκτός ΑΝΑΣΑ.