Στον νέο δήμο Σάμης και στην Ιθάκη “μεταφέρεται” η εκδήλωση-συζήτηση κατά των εξορύξεων.

Στον νέο δήμο Σάμης και στην Ιθάκη “μεταφέρεται” η εκδήλωση-συζήτηση κατά των εξορύξεων.

Είχε προγραμματισθεί και αναβλήθηκε λόγω καιρού για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στην Σάμη.  

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στην Κεφαλονιά για το μεγάλο ζήτημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, την οικονομία και τον τουρισμό, αλλά και την κοινωνία συνολικά, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Μαρτίου στις 18:00 το απόγευμα στην και συγκεκριμένα στο Γυμνάσιο της περιοχής.

Πριν από την Κυριακή, θα προηγηθεί η ίδια εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης στην , στον δημοτικό κινηματογράφο, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.

Στις δυο εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ο επικεφαλής της εκστρατείας της κατά των εξορύξεων στο Ιόνιο, Δημήτρης Ιμπραήμ αλλά και το μέλος της ίδιας οργάνωσης, Ολιβιέ Βαρδακούλιας, η που θα εκπροσωπηθεί από το μέλος της Άννα-Μαρία Ρεννερ και ο νομικός , από την Ανοικτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης κατά των εξορύξεων.

Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις των κατοίκων της βόρειας Κεφαλονιάς και όχι μόνο, αλλά και της Ιθάκης, και οι οποίες είχαν προγραμματισθεί και αναβλήθηκαν πριν λίγο καιρό λόγω της έντονης κακοκαιρίας, έρχονται σχεδόν τρεις μήνες μετά την πολύ πετυχημένη εκδήλωση στην Κοργιαλένειο βιβλιοθήκη, όπου σε μια κατάμεστη αίθουσα, δόθηκαν τα απαραίτητα στοιχεία που κατατείνουν στην σοβαρή επικινδυνότητα των εξορύξεων για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και συνολικά για το Ιόνιο.

Στην Σάμη την εκδήλωση διοργανώνουν φορείς και σύλλογοι της περιοχής και συγκεκριμένα, η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγιαλός, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σάμης, ο Α.Σ Ιόνιος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζερβάτων “Άγιος Ιωάννης” και Ε.Ε.Σ Γριζάτων “Ηλίας Ζερβός”.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar
    Θεοδωράτου Στρατούλα 6 μήνες

    Θερμή παράκληση από όσους παρακολουθούν την υπόθεση μέσω διαδικτύου: φροντίστε σας παρακαλούμε τον ήχο, σε άλλα βίντεο που ανεβαίνουν δεν ακούγονται οι ομιλητές, είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε τι λένε.

    (πχ. η εκδήλωση https://www.kefalonitikanea.gr/2019/02/live-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-wwf-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81.html) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ