Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης συμμετέχει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Στο συλλαλητήριο της Πέμπτης συμμετέχει ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στην Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2019.

Ενώνει τη φωνή του μαζί με την , τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, την Ένωση Γονέων του Νομού, τους άλλους Συλλόγους και τα Μαθητικά συμβούλια, για να ακουστεί όσο πιο δυνατά γίνεται, μιας και τα προβλήματα του χώρου οξύνονται συνεχώς.

Ζητάμε τώρα, την κατασκευή των απαιτούμενων νέων σχολείων. Δεν μπορεί η σχολική παραγκούπολη το 2019, να είναι το παρόν και το μέλλον της μαθητιώσας νεολαίας του Νομού. Να ξεκινήσει άμεσα και να περατωθεί, η προγραμματισμένη επισκευή των χαλασμένων σχολείων από το σεισμό του 2014. Να γίνουν ουσιαστικοί αντισεισμικοί έλεγχοι των υπολοίπων σχολικών μονάδων.

Να επαναχαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία της περιφέρειας του Νομού, που πρόσφατα καταργήθηκαν από τέτοια, ώστε να μην καταργηθούν οριστικά.

Να γίνει τώρα η κυκλοφοριακή μελέτη και η εφαρμογή της για το συγκρότημα των σχολείων στο Φαραώ, πριν θρηνήσουμε θύματα.

Οι «αναπληρωτές» καθηγητές δεν αναπληρώνουν μόνιμους, αλλά καλύπτουν μόνιμες θέσεις. Μονιμοποίηση τους λοιπόν με κάλυψη όλων των κενών θέσεων.

Να μην περάσει ο νέος νόμος για το Λύκειο, όπου εντατικοποιεί ακόμη περισσότερο -με ότι αυτό συνεπάγεται- την πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Με τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση μπορούν να κερδηθούν μάχες. Τα θέματα της Παιδείας μας αφορούν όλους και είναι τελικά αλληλένδετα.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0