ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: Ιστορική απόφαση η διάσπαση του Δήμου

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: Ιστορική απόφαση η διάσπαση του Δήμου

Την ικανοποίησή της για την διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από τη πολύμηνη προσπάθεια και τους πολύπλευρους αγώνες της κοινωνίας της Κεφαλονιάς, με το μεγάλο βάρος της προσπάθειας να το επωμίζεται η βουλευτής Κεφαλονιάς και η Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε τη βαθιά ικανοποίησή μας που η Κυβέρνηση υλοποιεί την εξαγγελία της για τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, που δημιουργήθηκε με το Σχέδιο «» ( νόμος 3852/2010) και τη δημιουργία τριών Δήμων .

Έτσι το αυτοδιοικητικό τοπίο στη διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

1. Δήμος Αργοστολίου με έδρα το

2. Δήμος Ληξουρίου με έδρα το

3. Δήμος Σάμης με έδρα τη

Μια εξέλιξη που εκφράζει τον διαρκή αγώνα και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της περιφέρειας της Κεφαλονιάς, που όλα αυτά τα χρόνια έβλεπαν τις πόλεις και τα χωριά τους να μαραζώνουν, εισπράττοντας τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αναποτελεσματικότητα του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

Μια κατάκτηση που είναι συνέπεια των κομματικών συλλογικών αποφάσεών στη Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης και στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ιονίων Νήσων, αποφάσεις που αποτέλεσαν και δικές μας προεκλογικές εξαγγελίες στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και 2015.

Μια απόφαση ιστορική για την Κεφαλονιά, που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική αυτοδιοικητική λειτουργία του νησιού, στην πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων και που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη για όλη την Κεφαλονιά.

Θεωρούμε ότι η επόμενη μέρα για την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της θα είναι μια καλύτερη μέρα. Η νέα χωροταξία της Κεφαλονιάς ανοίγει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που οφείλουν οι πολίτες των νέων Δήμων να αξιοποιήσουν με σύνεση και ωριμότητα.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 2/3/2019

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ