Το Brexit έφερε «πάγωμα» κρατήσεων στην Κεφαλονιά

Το Brexit έφερε «πάγωμα» κρατήσεων στην Κεφαλονιά

Αρνητικά έχει επηρεάσει η υπόθεση του τις τουριστικές κρατήσεις στην Κεφαλονιά, όπως προκύπτει από στοιχεία που έρχονται τόσο από την Ένωση Ξενοδόχων, όσο και από τουριστικά γραφεία του νησιού.

Ειδικά τον τελευταίο μήνα, περισσότερο οι μικροί επιχειρηματίες του τουρισμού και λιγότερο τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν παρατηρήσει σημαντική κάμψη στις κρατήσεις, παρά το γενικότερο θετικό κλίμα που επικρατεί και φέτος στον τουρισμό.

Βασική αιτία είναι το γεγονός ότι οι Βρετανοί φαίνονται επιφυλακτικοί να προχωρήσουν σε κρατήσεις, την ώρα που επικρατεί ανασφάλεια για το μέλλον της χώρας τους, τόσο σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και γενικότερα για την μετά-Brexit εποχή.

 

: Παροδικό το φαινόμενο

Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Κεφαλονιάς, , μίλησε για το θέμα στα Κεφαλονίτικα Νέα και επιβεβαίωσε το πρόβλημα, αν και σημείωσε ότι στην Κεφαλονιά τα πράγματα είναι καλύτερα από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτίμησε επίσης ότι πρόκειται για κάτι παροδικό, και μόλις οριστικοποιηθεί το τι ακριβώς θα γίνει, οι κρατήσεις θα επανέλθουν, προβλέποντας μάλιστα ότι φέτος θα πάμε ακόμη καλύτερα από πέρσι.

Ζήτησε όμως από όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού να μην εφησυχάζουν και να προσπαθούν συνεχώς για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του νησιού, προσθέτοντας ότι συνεχώς αναδύονται νέες αγορές που μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά.

Θετικές οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit

Από την άλλη πλευρά, θετικές είναι οι τελευταίες εξελίξεις για το θέμα, αφού η  πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε εχθές το βράδυ ότι εξασφάλισε «νομικά δεσμευτικές» τροποποιήσεις της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0