Η Ελευθερία Αγγέλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο: “η γενιά μου ωρίμασε στην κρίση”.

Η Ελευθερία Αγγέλη, υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωκοινοβούλιο: “η γενιά μου ωρίμασε στην κρίση”.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής από την Σάμη παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη τύπου στο Αργοστόλι.

Συνέντευξη τύπου στα γραφεία του στο Αργοστόλι παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η υποψήφια ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κα .

Η κα Αγγέλη, με καταγωγή από την Σάμη από την μητρική της πλευρά όπου και περνά σχεδόν όλα της τα καλοκαίρια, εκπροσωπεί το νέο “αίμα” στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γεννημένη μόλις το 1990, ενώ σε αντίθεση με τους προβεβλημένους υποψήφιους του κόμματος, τα… “βαριά” ονόματα δηλαδή που απασχολούν τα φώτα της δημοσιότητας, από το 2016 είναι μέλος της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο και ασχολείται με την Περιφερειακή ανάπτυξη και τους Προϋπολογισμούς. Είναι, επίσης, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από το 2017, μέλος της Επιτροπής Διεθνών σχέσεων και Συντονίστρια του Δικτύου Νεολαιών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από το 2016.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στην μάχη που πρέπει να δοθεί στην Ευρώπη κόντρα στον “συντηρητισμό” και την άνοδο της ακροδεξιάς, μίλησε για την Χρυσή Αυγή, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα σε ζητήματα που απασχολούν τους νέους και τις νέες, με πρώτο αυτό της ανεργίας.

Απόφοιτη του Τμήματος  Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού στο MSc International Banking and Finance στο University of Strathclyde στη Γλασκώβη, ανέλυσε ιδιαίτερα τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την άνιση κατανομή τους μεταξύ Βορά-Νότου, κάτι που όπως είπε, πρέπει να αλλάξει, όπως και τις νέες θέσεις, βιώσιμες όπως χαρακτηριστικά είπε,  εργασίας, όπως και την ανάγκη ενίσχυσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξησης του κατώτατου μισθού.

Για το Ιόνιο και την :

Ειδική μνεία έκανε η κα Αγγέλη και για την μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίων Νήσων, για την φιλική, όπως είπε, “γαλάζια ανάπτυξη” και τον τουρισμό, ενώ αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που δίνονται για το Ιόνιο και πιο συγκεκριμένα, για την Κεφαλονιά:

 

Για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.

Από την συνέντευξη τύπου της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να λείψει το σοβαρό θέμα του Ιονίου αλλά και της Κεφαλονιάς, ειδικά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αυτό των εξορύξεων υδρογονανθράκων.

Η κα Αγγελή για το ζήτημα αυτό  ουσιαστικά παρέμεινε στην κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 αλλά και της Περιφερειακής Αρχής που κάνουν λόγω για περιβαλλοντικούς όρους και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά των σπάνιων οικοσυστημάτων, ουσιαστικά δηλαδή, ναι στις εξορύξεις αλλά με όρους,  και τόνισε την ανάγκη της μελλοντικής απεξάρτησης από αυτήν την μορφή ενέργειας. Ειδική αναφορά, τέλος, έκανε στην Κλιματική αλλαγή.

Απαντώντας , τέλος, σε ερώτηση του Kefalonia News και του κου Σπύρου Αλεβιζόπουλου, σχετικά με την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κο Σταθάκη, αλλά και για το ισχυρό κίνημα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, απάντησε ως εξής: