Μεγάλη διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Μεγάλη διάκριση για το 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Μία μεγάλη διάκριση για το έφεραν τρεις μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η .

Οι  μαθητές που ανήκαν στην συγκεκριμένη ομάδα κατάφεραν να προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού κατακτώντας την 4η θέση πανελλαδικά, ανάμεσα σε περίπου 250 συμμετοχές από σχολεία όλης της επικράτειας.

Από το σχολείο συμμετείχαν 3 ακόμη ομάδες παιδιών οι οποίες κατάφεραν να περάσουν όλες στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, κάτι που θεωρείται μεγάλη επιτυχία.

Η ομάδα, που έχει το όνομα «Κεραυνός», και που πέρασε στην τελική φάση θα διαγωνιστεί για το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού αλλά και για τη συμμετοχή της στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ιούνιο.

Ο διευθυντής του σχολείου , μίλησε στα Κεφαλονίτικα Νέα και τόνισε τη μεγάλη βοήθεια που έχουν τέτοιους είδους δραστηριότητες για τα παιδιά, σημειώνοντας τη σημασία όχι μόνο της διάκρισης αλλά και της συμμετοχής.

«Είναι ένας τρόπος, να ασχοληθούν τα παιδιά με κάτι δημιουργικό και χρήσιμο αλλά και να ξεφύγουν από άλλου τύπου δραστηριότητες που δεν τα βοηθούν στο χτίσιμο της προσωπικότητας και στην εκπαιδευτική τους εξέλιξη», είπε ο κ. Βουτσινάς.

Να σημειώσουμε ότι οι καθηγητές που εθελοντικά ήταν υπεύθυνοι για τις 4 ομάδες είναι: η κ. Παγουλάτου, ο κ. Τσελέντης, η κ. Λαμπράκη και η κ. Γεωργοπούλου, ενώ ο κ. Βουτσινάς τόνισε τη σημαντική βοήθεια που είχε το σχολείο και από την κ. Νικολαΐδου, τη γραμματέα του Δήμου Κεφαλονιάς.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι το σχολείο συμμετέχει σε πλήθος άλλων διαγωνισμών και δραστηριοτήτων όπως είναι το εργαστήριο ρομποτικής, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής, καθώς και σε διαγωνισμό μαθηματικών, ενώ πρόσφατα δύο μαθητές του βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής, με θέμα το νερό, που διοργάνωσε ο Δήμος Κεφαλονιάς και η ΚΕΔΗΚΕ.

Κεφαλονίτικα Νέα