Οι συντελεστές του θεατρικού «Λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά

Οι συντελεστές του θεατρικού «Λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά

Σε παγκόσμια πρώτη θεατρική παραγωγή ανεβαίνει στην Μεγ. Βρετανία, το γνωστό best seller βιβλίο του Louis De Berniere «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι».

 

Η κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου πριν μερικά χρόνια είχε γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία, διαφημίζοντας παράλληλα την Κεφαλονιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η θεατρική ομάδα, βρέθηκε πριν μερικούς μήνες στην Κεφαλονιά, αναζητώντας πληροφορίες και πηγές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην απόδοση της ατμόσφαιρας της εποχής που διαδραματίζεται το έργο.

Με τη βοήθεια της Άννας Βότση, από το kefaloniabyanna.com, επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Φωκά Κοσμετάτου, την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το παλιό χωριό των Βλαχάτων και άλλα ιστορικά μέρη του νησιού συνομιλώντας, με τον Πέτρο Πετράτο, τον Αγγελοδιονύση Δεμπόνο, τον πρ. νομάρχη, Διονύση Γεωργάτο και άλλους Κεφαλονίτες, παίρνοντας εικόνες και πληροφορίες τόσο για την Κεφαλονιά της εποχής που διαδραματίζεται το έργο όσο και για την πρώτη κινηματογραφική εκδοχή του.

Η κατέγραψε με λεπτομέρεια το οδοιπορικό της θεατρικής ομάδας, η παράσταση της οποίας θα περιοδεύσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέροντας στην Κεφαλονιά άλλη μία ευκαιρία ανάδειξης και προβολής.

Δείτε το αναλυτικό άρθρο που περιέχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη της ομάδας που αποτελείται από πολυβραβευμένους θεατρικούς συντελεστές, κάνοντας κλικ εδώ.