Σάμη και Αργοστόλι έστειλαν… μήνυμα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Σάμη και Αργοστόλι έστειλαν… μήνυμα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη

Η μια αντι-εξορυκτική εκδήλωση, αυτή στην Σάμη πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της γραφικής κωμόπολης της Κεφαλονιάς, ενώ αυτή στο Αργοστόλι, στην ιστορική γέφυρα - σύμβολο της πόλης του Αργοστολίου.

Συνεχίζονται στην οι δράσεις κατά των εξορύξεων στο Ιόνιο και μόλις λίγες ημέρες μετά την μαζική παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σαββάτου, δυο ακόμη δράσεις, η μια στην και η άλλη στο , πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα, 16/4, με αρκετή συμμετοχή κόσμου, αν και δεν υπήρξε έγκαιρη ανοικτή δημόσια πρόσκληση.

Έτσι, στα πλαίσια της Πανελλαδικής δράσης κατά των εξορύξεων, μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης κατά των εξορύξεων συναντήθηκαν στην Σάμη και το Αργοστόλι, αναρτώντας πανό με… προσωπικό μήνυμα στον Γιώργο Σταθάκη, υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της σημερινής κυβέρνησης, ο οποίος και σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στις δυο αυτές δράσεις, έχει το κύριο βάρος της υπογραφής των συμβάσεων παραχώρησης των θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο.

Η μια αντι-εξορυκτική εκδήλωση, αυτή στην Σάμη πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της γραφικής κωμόπολης της Κεφαλονιάς και πλέον νέος  δήμος Σάμης, ενώ αυτή στο Αργοστόλι, στην ιστορική γέφυρα – σύμβολο της πόλης του Αργοστολίου, στην γέφυρα “De Βosset”, με θέα το απογευματινό Αργοστόλι.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη δράση “πήρε μέρος” και δυο θαλάσσιες χελώνες που εκείνη τη στιγμή εντελώς τυχαία έπαιζαν στο συγκεκριμένο σημείο.