Σοβαρές καταγγελίες για τον θάνατο του εργαζομένου στο ΧΥΤΑ-Τι απαντά ο δήμαρχος Κεφαλονιάς

Σοβαρές καταγγελίες για τον θάνατο του εργαζομένου στο ΧΥΤΑ-Τι απαντά ο δήμαρχος Κεφαλονιάς

Παράσταση διαμαρτυρίας και καταγγελιών από το Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς στο δημαρχείο για τον θάνατο του εργαζόμενου στο ΧΥΤΑ.

Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας και τις αιτίες της ανθρώπινης τραγωδίας στο με τον άδικο θάνατο του εργαζομένου, διατυπώθηκαν χθες το μεσημέρι, 19/4, κατά την παράσταση διαμαρτυρίας φορέων υπό το στον δήμαρχο της Κεφαλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση.

Τόσο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, , όσο και ο και η πρόεδρος  των εργαζομένων στον δήμο, , έκαναν λόγο για σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, ελλείψεις που στοίχισαν την ζωή στον εργαζόμενο, πατέρα τριών μικρών παιδιών.

Ο Γιώργος Γαβρίλης έκανε λόγο για “προμελετημένο εργοδοτικό έγκλημα” ενώ επέρριψε σοβαρές πολιτικές ευθύνες στον δήμαρχο Κεφαλονιάς, τονίζοντας στο τέλος της καταγγελίας του, την αναγκαιότητα να σταματήσει η λειτουργία στο ΧΥΤΑ μέχρι να αποκατασταθούν οι τραγικές, όπως είπε, ελλείψεις.

Για να καταλήξει την τοποθέτησή του με την ανάγκη να δεσμευτούν όλοι όσοι εμπλέκονται πως θα  προστατευθεί η οικογένεια του άτυχου εργαζομένου, καθώς όπως είπε, μετά τον θρήνο ξεκινά μια άλλη περιπέτεια για την σύζυγο και τα παιδιά του.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι καταγγελίες των δύο άλλων επικεφαλής φορέων, της Τίτσας Τσιμάρα και του Δημήτρη Μαντζουράτου, οι οποίο εκτός των άλλων, τόνισαν την ανάγκη να επιστρέψει η λειτουργία  των απορριμάτων στα χέρια του δήμου από αυτά της εταιρίας.

Μάλιστα, ο Δημήτρης Μαντζουράτος ανέφερε πως την ίδια ώρα της κηδείας του άτυχου εργαζομένου, “εσείς ψηφίζατε να μην προσληφθεί άλλος εργαζόμενος όσον αφορά την καθαριότητα“.

Παρίσης: Όλοι θρηνούμε-Δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω αυτήν την κατάσταση.

Απαντώντας ο δήμαρχος Κεφαλονιάς στάθηκε στην ανάγκη  να σταθούμε όλοι κοντά στην οικογένεια  και να περιφρουρήσουμε τα τρία παιδιά του θύματος, αναφέροντας πως ο ίδιος δεν μπόρεσε στην κηδεία να αντιμετωπίσει αυτήν την τραγωδία.

Επιχειρώντας, τώρα, να απαντήσει στις σοβαρές καταγγελίες των εργαζομένων, ανέφερε πως ζήτησε προσωπικό και ότι το 2011 κάλεσε την συγκεκριμένη εταιρία  επειδή είχε την εμπειρία από την κατασκευή του εργοστασίου, ενώ όταν έληξε η σύμβαση έκανε διεθνή διαγωνισμό που “κέρδισε” πάλι η ίδια εταιρία και μάλιστα με μειωμένη τιμή.