Τεράστιο ανακόντα διασχίζει αυτοκινητόδρομο στη Βραζιλία (Video)

Τεράστιο ανακόντα διασχίζει αυτοκινητόδρομο στη Βραζιλία (Video)

Τα φρένα ΙΧ και φορτηγών στρίγγλισαν σε αυτοκινητόδρομο της Βραζιλίας όταν οι οδηγοί είδαν έκπληκτοι ένα μεγάλο ανακόντα να προσπαθεί να περάσει στην απέναντι πλευρά.

 Αντί, όμως, να προσπαθήσουν να το παρακάμψουν και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ορισμένοι κατέβηκαν από τα οχήματά τους για να βοηθήσουν το ανακόντα να περάσει με ασφάλεια τον πολυσύχναστο δρόμο κοντά στο Πόρτο Βέλο της βορειοδυτικής Βραζιλίας, όπως φαίνεται και από το παρακάτω βίντεο.

Καθώς το πελώριο φίδι διέσχιζε τη μία μετά την άλλη τις λωρίδες οι οδηγοί προσπαθούσαν να κόψουν την κυκλοφορία για να του δώσουν χρόνο. Το ανακόντα σκαρφάλωσε το προστατευτικό διάζωμα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και γρήγορα χάθηκε στην άλλη πλευρά του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ το ανακόντα είχε μήκος άνω των τριάμιση μέτρων και ζύγιζε περίπου 30 κιλά.

Βιολόγος που μίλησε στο δίκτυο G1 Globo είπε ότι το ανακόντα ήταν 10 ετών και πιθανώς αναζητούσε τροφή ή κάποιο καταφύγιο, όταν διέσχισε τον αυτοκινητόδρομο.

Αν και τα ανακόντα, όπως το συγκεκριμένο στο βίντεο, δεν είναι δηλητηριώδη, ο βιολόγος επεσήμανε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν τα πλησιάζουν για να φωτογραφίσουν, καθώς μπορεί να τους επιτεθούν αν νιώσουν απειλούμενα.

The post Τεράστιο ανακόντα διασχίζει αυτοκινητόδρομο στη Βραζιλία (Video) appeared first on Aftodioikisi.gr.