Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς ήρθε στο Αργοστόλι [εικόνες – βίντεο]

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς ήρθε στο Αργοστόλι [εικόνες – βίντεο]

Το είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που «έδεσε» φέτος στο , εγκαινιάζοντας μία χρονιά που αναμένεται να έχει περίπου 110-120 αφίξεις.

Το πλοίο υποδέχτηκαν στην προβλήτα των κρουαζιεροπλοίων ο αντιδήμαρχος Τουρισμού , ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, , η λιμενάρχης Κεφαλονιάς , ο τουριστικός πράκτορας Δ. Έρτσος κ.α.

Το πλοίο μεταφέρει 1500-1700 επιβάτες και ανήκει στην εταιρεία .

Κεκάτος: 120 κρουαζιερόπλοια φέτος, τα διπλάσια του χρόνου

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού, σε δηλώσεις που έκανε μετά το καλωσόρισμα του πληρώματος είπε ότι «φέτος, αναμένεται να επισκεφτούν το λιμάνι του Αργοστολίου περίπου 110-120 κρουαζιερόπλοια», ενώ προανήγγειλε, ότι με τα μέχρι τώρα στοιχεία, «του χρόνου ο αριθμός αυτός αναμένεται ακόμη και να διπλασιαστεί».

Επίσης, τόνισε ότι οι αριθμοί αυτοί οφείλονται περισσότερο στην προσπάθεια των τουριστικών πρακτόρων του νησιού, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες που έχουν ακουστεί πολύ συχνά από την αντιπολίτευση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό, ο κ. Κεκάτος πρόσθεσε ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και ο Δήμος συνολικότερα, ακριβώς με αυτά τα ταξίδια, όπως και με τις συνολικότερες δράσεις του, προσπαθεί να στηρίξει και να αναπτύξει την κρουαζιέρα και τον τουρισμό.

«Όλοι αυτοί που με κατηγορούν για τα ταξίδια που κάνω, ας πήγαιναν μία φορά οι ίδιοι π.χ. στο Μαϊάμι και ας έφερναν καλύτερα αποτελέσματα», είπε ο κ. Κεκάτος μιλώντας στα Κεφαλονίτικα Νέα.

 

Το στο «μπαστούνι»

Ο αντιδήμαρχος σχολίασε επίσης το γεγονός ότι στην ίδια προβλήτα που «δένουν» τα κρουαζιερόπλοια βρίσκεται πλέον «δεμένο» και το «Αλεξάνδρα Λ.», κάτι που έχει προκαλέσει ήδη αρκετά σχόλια στον τύπο.

Απαντώντας, ο κ. Κεκάτος, είπε ότι αυτό δεν παρεμποδίζει την κίνηση των κρουαζιεροπλοίων, και ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κι αυτή το λιμάνι, πληρώνοντας το ανάλογο κόστος ως λιμενικά τέλη.