Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου ο μαέστρος Μπάμπης Μακρής

Υποψήφιος Δήμαρχος Ληξουρίου ο μαέστρος Μπάμπης Μακρής

Πολιτική «βόμβα» πρώτου μεγέθους για τα ληξουριώτικα πολιτικά πράγματα.

Ο Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου κ. αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Ληξουρίου!

Το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύθηκε προχθές σε κερκυραϊκά site, αλλά σε κανένα κεφαλονίτικο μας έβαλε σε υποψίες, οπότε τηλεφωνήσαμε στον ίδιο τον κ. Μακρή και βγάλαμε το δημοσιογραφικό ….. λαυράκι!

Ο επιτυχημένος αρχιμουσικός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μας και προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις, που τα Κεφαλονίτικα Νέα δημοσιεύουν κατ’ αποκλειστικότητα:

«Αγαπώ το σαν να γεννήθηκα εδώ. Όπως λοιπόν διευθύνω την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου -και επειδή οι Ληξουριώτες επιδεικνύουν σύμπνοια και αρμονική συνεργασία καλοκουρδισμένης ορχήστρας σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν- αποφάσισα να διευθύνω με μπαγκέτα σιδηρά και τον νεοεπανιδρυθέντα Δήμο Ληξουρίου. Ζητώ συγνώμη που έδωσα την είδηση πρώτα στα κερκυραϊκά site, αλλά έπρεπε να διαλύσω φήμες που κυκλοφορούσαν στην γενέτειρά μου ότι πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λευκίμμης. Έχω ήδη καταρτίσει τον συνδυασμό μου, αλλά δεν θα ήθελα να αποκαλύψω ακόμα τα ονόματα των συνεργατών μου, αφού αρκετοί από αυτούς αποτελούν «αποστάτες» από τους άλλους συνδυασμούς.»

Έκπληκτοι από την αποφασιστικότητα του κ. Μακρή σπεύσαμε να τηλεφωνήσουμε, για το δικό του σχόλιο, στον Πρόεδρο της Φιλαρμονικής Ιωσήφ Β. Λουκέρη, ο οποίος επί λέξει μας είπε τα εξής : «Από το 1836, έτος κατά παράδοσιν ιδρύσεώς της και ασχολούμενη πρωτίστως με την παροχή υψηλής αντικαλλικρατικής παιδείας, η ληξουριώτικη Φιλαρμονική αποτελούσε αντικαλλικρατικό πυλώνα του επτανησιακού, κατά βάσιν αντικαλλικρατικού πολιτισμού, με ιδιαίτερες και πάντα αντικαλλικρατικές σχέσεις με την Κέρκυρα και δη το Μαντούκι, το οποίο θα έπρεπε να έχει τον δικό του αντικαλλικρατικό δήμο κόντρα στο καλλικρατικό εξάμβλωμα. Ο Πέτρος Σκαρλάτος, ο θρυλούμενος ιδρυτής της αλλά και ο Ανδρέας Τυπάλδος – Μπασιάς, πρώτος αναφερόμενος Πρόεδρός της το έτος 1839, ουδόλως ασχολήθηκαν με τα αυτοδιοικητικά, έλαβαν μέρος όμως στον αντικαλλικρατικό αγώνα, ο οποίος στηρίχθηκε κυρίως στον πρώτο τη τάξει αντικαλλικρατικό τον Γεωργαντάρα, του οποίου ο αδελφός Νικόλαος εξελέγη πρώτος Δήμαρχος Ληξουρίου και όχι Παλλλλίκης, το 1865, όπερ έδει δείξαι».

Επειδή οι δηλώσεις του κ. Λουκέρη άφησαν μια ελαφρά ασάφεια, σπεύσαμε να τηλεφωνήσουμε στον ληξουριώτη πολιτευτή και μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου κ. Σπυρογιάννη Περδίκη, ο οποίος μας δήλωσε: «Είμαι γνώστης από την πρώτη στιγμή των προθέσεων του Μαέστρου Μακρή και μαγκιά του. Στην προσπάθειά του αυτή θα είμαι ο βασικός του χρηματοδότης και χειριστής της σελίδας του στο facebook που σε λίγες μέρες ανοίγει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που εδώ και ένα μήνα χτύπησα στο αριστερό μου μπράτσο καινούργιο τατουαζ που γράφει BABIS και έχει και μια καρδούλα γύρου τριγύρου χωρίς βέλος. Πέστε στους ανθρώπους του Μεγάρου να μην παρακουνιόνται.»

Μετά από τις όπως πάντα δυναμικές δηλώσεις του κ. Περδίκη και για την ολοκλήρωση του ρεπορτάζ, επικοινωνήσαμε και με τους λοιπούς υποψηφίους του Δήμου Ληξουρίου, οι οποίοι μας είπαν τα εξής:

Ο κ. Ρουχωτάς: «Έμαθα το γεγονός της καθόδου του Μαέστρου στις εκλογές και αμέσως ενημέρωσα την βόρεια – βορειοανατολική με ελαφρά κλίση προς δυσμάς πτέρυγα της ΝΔ που με στηρίζει (όπως μπαίνουμε στη Ριγήλης ένας διάδρομος στα δεξιά – κεντροδεξιά μετά το κυλικείο). Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Μακρής ότι θητεύσας στην Φιλαρμονική ως τρομπετίστας, κατά την δεκαετία του 60, έχω την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία για να αντικρούσω κάθε επιχείρημά του

Ο κ. Αραβαντινός: «Το έμαθα μόλις προχθές. Περίμενα από τα μέλη της Φιλαρμονικής να με ενημερώσουν νωρίτερα, μια και όταν ήμουν έφηβος, δηλαδή την δεκαετία του 1990 ανήκα στο φυτώριο της Σχολής. Εν πάση περιπτώσει, καθόλου δεν ανησυχώ γιατί ως ειδικός σας λέω ότι ο κ. Μακρής δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει το 40% υποψηφίων από το γυναικείο φύλο που απαιτείται, διότι φορεί γυαλιά και έχει αρχές φαλάκρας».

Ο κ. Μαντζουράτος: «Χαιρετίζω την υποψηφιότητα του Μπάμπη του Μακρή! Συμπαθήσετέ με, αλλά πρέπει να σας πω ότι όταν ήμουν κλαρινετίστας στην Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, ο τότες Μαέστρος μας ο Μποζίκης, συμπατριώτης του Μπάμπη, έπαιξε για πρώτη φορά κομμάτια αντιστασιακά μετά από λαϊκές απαιτήσεις, που λαϊκά εκφράστηκαν μέσα από τη λαϊκή λαοθάλασσα. Δεεεεν είναι τυχαίο που ο Μπάμπης ο Μακρής, συμπαθήσετέ με, αλλά παίζει συνεχώς κομμάτια Ρώσων και Σοβιετικών συνθετών που αρέσουν και στο λαό γιατί είναι λαϊκά λαϊκότροπα»

Ο κ. Κατσιβέλης: «Τώρα το μαθαίνω και πέφτω από τα σύννεφα. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής κ. Λέλος Αλεξανδρόπουλος, που συχνάζει στο μαγαζί μου για να παίζει μπριζ ή τόμπολα, δεν μου είπε τίποτα»

Ο Στρατηγός Ηλίας Παρίσης: «ΦΙ.Κ.Ο., πέντε μέρες φυλακή για «αδικαιολογήτως απόντες» στο προσκλητήριο, μήπως τις είδατε να περνάνε από εδώ;;».

Όπως και να έχει το πράγμα εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ. Μακρή και είθε να βρει την κάλπη του τόσο γεμάτη όσο ήταν και το θέατρο του Αργοστολιού πέρυσι, την Κυριακή των Βαΐων.

Καλό μήνα…