Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Αθανασάτος παρουσίασαν στην Σάμη τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αλεξάνδρα Μπαλού και Νίκος Αθανασάτος παρουσίασαν στην Σάμη τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η εκδήλωση στην Σάμη ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό που παρακολούθησε της προεκλογική αυτή εκδήλωση.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 20 Μαΐου, στην Σάμη η κύρια πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον νέο δήμο Σάμης, με την συμμετοχή, τις ομιλίες και συζήτηση που ακολούθησε των υποψηφίων για τον δήμο και την περιφέρεια, Νίκο Αθανασάτο και , αντίστοιχα.

Η προεκλογική αυτή εκδήλωση, δυο μέρες πριν την κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ληξούρι με την συμμετοχή της Αλέκας Παπαρήγα (θα γίνει αύριο Τετάρτη 22/5), πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Σάμης και όπως και οι δυο ομιλητές τόνισαν, δεν ολοκληρώνει τον προεκλογικό αγώνα για τον δήμο, την περιφέρεια και τις ευρωεκλογές, καθώς αυτός θα συνεχιστεί “σπίτι-σπίτι“, χωριό και χωριό, με τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο “με το σφυροδρέπανο για τις ευρωεκλογές” και “το γαρύφαλλο για τις δημοτικές και τις περιφερειακές” να φτάνει, όπως είπαν οι ομιλητές,  σε κάθε πόρτα.

Ο Νίκος Αθανασάτος, υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον νέο δήμο Σάμης, ανέφερε στην δική του τοποθέτηση ότι η τοπική κοινωνία της περιοχής και όχι μόνο γνωρίζουν ποιοι αληθινά πάλεψαν στον δρόμο για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, όπως η υγεία, οι δομές, τα σχολεία, οι πλειστηριασμοί κλπ και ποιοι απλά περιορίστηκαν σε ένα τηλέφωνο στην βουλευτή ή σε φωτογραφίες στα τοπικά site, όπως και ποιοι είναι εκείνοι που την επόμενη μέρα ανεξάρτητα από την θέση που θα τους ¨τοποθετήσει” στη νέα δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο λαός, θα τρέξουν και θα αγωνιστούν για τα λαϊκά προβλήματα της περιοχής, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο. Και αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε, “εμείς έχουμε περάσει απέναντι, γιατί πολεμάμε το σύστημα”.

Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία πριν την εκδήλωση επισκέφτηκε την Σάμη και περιόδευσε για μια ακόμη φορά στην περιοχή, έθεσε στην τοποθέτησή της το κρίσιμο διακύβευμα για τις περιφερειακές εκλογές καθώς και την διαφορά της Λαϊκής Συσπείρωσης με τους άλλους περιφερειακούς συνδυασμούς και υποψηφίους.

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στις μάχες που έχουν δώσει οι υποψήφιοι της ΛA.ΣY, διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή για όλους και όχι περιμένοντας απλά τις εκλογές, όπως άλλοι συνδυασμοί που επέλεξαν τις φωτογραφήσεις, την ¨βουβή αντιπαράθεση” χωρίς τα κρίσιμα “πολιτικά ζητήματα” και ομιλίες σε πολυτελή ξενοδοχεία, κρύβοντας τα μεγάλα προβλήματα και τις πολιτικές που ακολουθούν.

Η κα Μπαλού αναφέρθηκε στην σχέση των ευρωεκλογών με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, καθώς όπως είπε, στην Ευρώπη αποφασίζονται συγκεκριμένες πολιτικές αντίθετες στις λαϊκές απαιτήσεις και αυτές εφαρμόζονται στους δήμους και τις περιφέρειες, καλώντας η ίδια τους ψηφοφόρους να  επιλέξουν για τους λόγους αυτούς, “το σφυροδρέπανο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές” και “το κόκκινο γαρύφαλλο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”. Για να “κλείσει” την αναφορά της αυτή, ότι οι υπόλοιποι συνδυασμοί που κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να φανούν ανεξάρτητοι, κρύβουν από τον λαό ποιοι πραγματικά τους στηρίζουν και ποια κόμματα εκπροσωπούν. “Ο λαός όμως γνωρίζει και τους έχει ξαναδοκιμάσει”, κατέληξε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η υποψήφια περιφερειάρχης για τα συμπεράσματα και τις εικόνες που αποκόμισε από τις επισκέψεις και τις περιοδείες της στην , προτάσσοντας τα σοβαρά προβλήματα στην υγεία και στα σχολεία “με τις ζημιές από τους σεισμούς” που δεν αποκαταστάθηκαν και τους “μαθητές στα προκάτ“, ενώ επέμεινε για μια ακόμη φορά για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και τον ρόλο της σημερινής περιφερειακής Αρχής και της κυβέρνησης που παραδίδουν τα λαϊκά συμφέροντα, τον δημόσιο πλούτο και το περιβάλλον, στα ενεργειακά μονοπώλια. Ειδικά σε μια περιοχή με ιδιαίτερη ομορφιά και μεγάλη και σοβαρή σεισμικότητα, την ίδια στιγμή που τους περιβαλλοντικούς όρους και τα σχέδια δράσης τα εκπονούν και τα επιβάλλουν οι ίδιες οι εταιρίες.

Η εκδήλωση στην Σάμη ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό που παρακολούθησε της προεκλογική αυτή εκδήλωση.